30 / 04 / 2024

Abdil Celil Öz: Uzungöl'de her şeyi denetleyeceğiz!

Abdil Celil Öz: Uzungöl'de her şeyi denetleyeceğiz!

Uzungöl'de incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, belde sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Öz, Uzungöl'de imar sıkıntıları olduğu ama her alanda denetleme yapacaklarını belirtti..



Trabzon'un Çaykara İlçesi Uzungöl Belesi'nde temaslarda bulunan Vali Öz, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül ile Uzungöl Belediyesi'nde bir toplantı yaptı. Belde Belediye Başkanı Abdullah Aygün'den belde sorunları hakkında bilgi alan Vali Öz, "Uzungöl'de imarla ilgili bazı sıkıntılar var. Koruma imar planıyla ilgili sürecin uzun sürmesi ile ilgili bazı sıkıntılar oluştu. Ancak önümüzdeki günlerde imar planının onaylanmasını bekliyoruz. Bu gerçekleşirse önemli bir mesafe alırız" dedi. 


VATANDAŞIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Vali Abdil Celil Öz, imar boşluğundan dolayı zaman zaman davalık olaylar olduğunu hatırlatarak "Önümüzdeki süreçte imar planına uygun hale dönüştürerek bu sıkıntıyı ve uyumsuzluğu en aza indirebiliriz. Bunun yanında hem gölün etrafıyla ilgili hem de Haldizen Vadisi'yle ilgili farklı proje ve çalışmalar var. Buraların daha yaşanılabilir hale gelmesi için gayret ediyoruz. 


Burayı çok fazla suni yapılaşmalara boğmadan yeşilini ve doğal yapısını muhafaza ederek daha ulaşılabilir hale getirme düşüncemiz var" dedi. 


HER ŞEYİ DENETLEYECEĞİZ

Uzungöl'e gelen turistlerin en iyi şekilde ağırlanmasını isteyen Vali Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu işin uzun vadeli olması için hepimize sorumluluk düşüyor. Herkes işini düzgün yapacak. Yer tarifesinden, temizliğine kadar her şeyi denetleyeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte gözümüz buranın üzerinde olacak. Burayı sıkı takip edeceğiz. Buraya gelen turist bir defa gelip de sonra gelmemezlik yaparsa çok kayba uğrarız. Trabzon bunun acısını geçmişte yaşadı" diye konuştu. 


Karadeniz'de Son Nokta Gazetesi


Geri Dön