29 / 04 / 2024

Abdil Celil Öz: Uzungöl'ün doğal yapısı muhafaza edilmeli!

Abdil Celil Öz: Uzungöl'ün doğal yapısı muhafaza edilmeli!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl'ü suni yapılaşmalarla boğmadan yeşilini ve doğal yapısını muhafaza ederek daha ulaşılabilir hale getirmek gerektiğini söyledi. Öz, Uzungöl'ün doğal yapısının muhafaza edilmesi gerektiğini belirtti...



Doğu Karadeniz'in doğal güzellikleri ile ünlü en önemli turizm merkezlerinden olan Uzugöl'de incelemelerde bulunan Vali Öz, Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile Uzungöl Belediyesi'nde bir toplantı yaptı. Belediye Başkanı Abdullah Aygün'den beldenin sorunları hakkında bilgi alan Öz, "UzungöPde imarla ilgili bazı sıkıntılar var. 


Koruma imar planıyla ilgili sürecin uzun sürmesi ile ilgili bazı sıkıntılar oluştu. Ancak önümüzdeki günlerde imar planının onaylanmasını bekliyoruz. Bu gerçekleşirse önemli bir mesafe alırız. İmar planının onaylanmamasından dolayı önceki imar planıyla uyumlu, uyumsuz yapılaşmalar oldu. 


Zaman zaman mühürlemeler ve durdurmalar oldu. Bütün bunlara rağmen yapılanlar oldu. 

Yeni imar planımız onaylandıktan sonra ona uygun olanlarla beraber çalışmaya devam ederiz." dedi. 

Uygulamadaki temel amaçlarının Uzungöl'ü korumak olduğunu ifade eden Vali Öz, insanların doğal güzelliği, havası, suyu çevresindeki yaylalardan etkilendiği için ziyaret ettiği bölgenin güzelliklerinin korunmasının önemine dikkat çekti. Özellikle geleneksel yöre mimarisinin de korunması gerektiğine vurgu yapan Öz, şöyle devam etti: "imar boşluğundan dolayı zaman zaman davalı olan hem belediye başkanımız hem de vatandaşlarımız var. Onları da önümüzdeki süreçte imar planına uygun hale dönüştürerek bu sıkıntıyı ve uyumsuzluğu en aza indirebiliriz. Bunun yanında hem gönül etrafıyla ilgili hem de Haldizen Vadisi'yle ilgili farklı proje ve çalışmalar var. Buraların daha yaşanılabilir hale gelmesi için gayret ediyoruz. Burayı çok fazla suni yapılaşmalara boğmadan yeşilini ve doğal yapısını muhafaza ederek daha ulaşılabilir hale getirme düşüncemiz var. 


Temel yaklaşımımız gölün etrafında insanların yaya olarak gezebilecekleri güzel bir sistem oluşturabilmektir. Kıyı kenar çizgisinde vatandaşlarımız da destek verirlerse gölün etrafında 360 derece gezilebilecek bir alanı hep birlikte oluşturabiliriz." Küçük de olsa yapılan her uygunsuz yapının görüntüyü bozduğuna değinen Öz, buna müsaade edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 


Gelen turistleri de en iyi şekilde ağırlanması gerektiğini işaret eden Vali Öz, "Bu işin uzun vadeli olması için hepimize sorumluluk düşüyor. Herkes işini düzgün yapacak. Yer tarifesinden, temizliğine kadar her şeyi denetleyeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte gözümüz buranın üzerinde olacak. Buraya gelen turist bir defa gelip de sonra gelmemezlik yaparsa çok kayba uğrarız. Onun için de herkese düşen görev ve sorumluluklar var. 

Ziyaretçilerimizin en iyi şekilde zaman geçirip dönmelerini sağlayacağız. Bu değerimizi koruyarak geleceğe taşımamız lazım." ifadelerini kullandı. 


Yeni Devir Gazetesi


Geri Dön