27 / 04 / 2024

ABDli Carlyle Group, Bahçeşehir Kolejini satın aldı!

ABDli Carlyle Group, Bahçeşehir Kolejini satın aldı!

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından ABDli Carlyle Group, Türkiyedeki yatırımlarına eğitimle devam ediyor. Carlyle, işadamı Enver Yücelin eğitim portföyünde yer alan Bahçeşehir Kolejini satın aldı



Özel sermaye fonu Turkvenin Doğa Kolejine yaptığı yatırım sonrası eğitimde gerçekleşen bu alımın sektörün gelecek potansiyeline işaret ettiği belirtiliyor. Bahçeşehir Kolejine yatırım yapan Carlyle grubu, Türkiyede daha önce Medical Parkın yüzde 40ını da almıştı.

Şirketin Ortadoğu ve Kuzey Afrikaya yönelik 500 milyon dolarlık fonunu yöneten Türkiye yöneticisi Can Deldağ, daha önce yaptığı açıklamada Türkiyenin öncelikli pazarlardan biri olduğunu söylemişti. Carlyle, Bahçeşehir eğitim grubu bünyesindeki kolej bölümünü aldı. Bahçeşehir grubunun üniversite (Bahçeşehir Üniversitesi) ve dershane (Uğur Dershanesi) yatırımları da bulunuyor.

Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimde

1994 yılında İstanbul Bahçeşehirde hizmet vermeye başlayan Bahçeşehir Koleji, 2003 - 2004 eğitim ve öğretim yılından itibaren Anadoluya açılma kararı aldı.

Şu an da bünyesinde tüm yurt genelinde 34 anaokulu, 19 ilköğretim ve 9 lisesi bulunuyor. Bahçeşehir Kolejlerinin kurucusu olan Enver Yücel aynı zamanda Özel Uğur Dershanesinin de kurucusu. İstanbuldaki 6 ve yurt genelindeki 42 şubesinde, Uğur Dersanesinde her yıl 35 bin öğrenci üniversiteye giriş için hazırlık öğrenimi görüyor. Yücel aynı zamanda kolejiyle aynı ismi taşıyan Bahçeşehir Üniversitesinin de kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı.

Yücel aynı zamanda BJK Kolejinin de ortaklarından. Bahçeşehir Kolejleri, 5 yıl içinde 50 ilköğretim okulu ve 100 anaokulu açmayı hedefliyor.
Milliyet


Geri Dön