29 / 04 / 2024

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen istihdam verileriyle, kapanışa dakikalar kala büyük düşüş yaşayan altında yeni tahminler geldi. Üstelik ABD’den gelen bu tahminler, Fed’e rağmen oldukça iddialı.



Geçtiğimiz cuma günü kapanışa dakikalar kala, ABD istihdam verilerinin beklenenden fazla çıkması nedeniyle büyük bir düşüş yaşayan altın, hafta başı yeniden hareketlendi.

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Haftanın ilk işlem günü zayıf dolar etkisi ile ons tarafında gözlenen toparlanma gram fiyatına da yansırken ünkü açılış sonrası bin 136 lira seviyesine çıkan gram altın için uzmanlar yükseliş eğiliminin hala sağlam olduğunda iddialı.

Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta cuma günü kapanışa dakikalar kala son yedi ayın en kötü performanslarından birini göstermişti. Kapanışta ons altın dakikalar içinde 50 dolar değer kaybederken gram altın ise ABD’den gelen istihdam verileri sonrası gerileyerek rekor seviyeden geri dönmüştü. Ancak konunun uzmanları, ons tarafından tepki alımlarının devam ettiğini vurgulayarak, düşüş eğilimi gözlenmesine rağmen yükselişlerin gelebileceğini iddia ediyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön