15 / 05 / 2024

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

Geçtiğimiz hafta, ABD’den gelen istihdam verileriyle, kapanışa dakikalar kala büyük düşüş yaşayan altında yeni tahminler geldi. Üstelik ABD’den gelen bu tahminler, Fed’e rağmen oldukça iddialı.



FAİZLER YÜZDE 5’E YÜKSELTİLMELİ

Geçtiğimiz cuma günü, ABD istihdam verileri 1969'dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 3,4'e düşerken, buna bağlı olarak gram altın ons tarafında yaşanan geri çekilmelere paralel olarak değer kaybına uğradı. 

ABD’li o isimden çok iddialı sözler! “Altın, Fed’e rağmen!..”

ABD Merkez Bankası Fed tarafından gelen mesajlar piyasalar tarafından güvercin olarak algılansa da ABD Merkez Bankası’nın atacağı adımlar belirsizliğini korumakta. Öte yandan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, politika faizinin sabit tutulmaya geçilmeden önce en azından yüzde 5,1 seviyesine yükselmesi gerektiğini söyledi.

FED’E RAĞMEN ALTIN YÜKSELECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Gainesville Coins Precious Metals uzmanı Everett Millman ise, sadece Fed kararlarının değil, Başkan Jerome Powell’ın açıklamalarının da fiyatlanmalar için önemli olduğuna işaret etti. Millman, sadece açıklanan istihdam raporunun değil, Fed’in tonunun da önemli olduğuna vurgu yaparak “Piyasalar Powell’ı güvercin olarak yorumlamak istiyor fakat Fed’in reaksiyon işlevini tahmin etmek zor olacak” ifadelerini kullandı.

Altınla ilgili de iddialı bir yorumda bulunan Millman “Artık Fed ne yaparsa yapsın, altın yılın geri kalanında iyi performans gösterecek. Bu, altının görünümünde temel bir değişiklikten ziyade kısa vadeli bir hız tümseği olacak” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön