29 / 04 / 2024

ABD'nin iklim krizi için çözümü! Biden yüzünü Tesla'ya çevirdi

ABD'nin iklim krizi için çözümü! Biden yüzünü Tesla'ya çevirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim krizi ABD'yi de derinden sarsıyor. Reuters'ta yer alan bir haberde ise Biden yönetiminin çareyi Tesla'da bulduğunda bahsedildi.



ABD Başkanı Joe Biden, kamuoyunda elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan nadiren söz ediyor. Ancak Reuters'ın aktardığına göre, elektrikli araçların (EV'lerin) ülkenin karlı yenilenebilir yakıt sübvansiyonlarından yararlanmasına izin verecek yeni bir politika oluşturmasına yardımcı olması Biden yönetimi ile Tesla çalışanları istişare halinde.

Reuters'ın incelediği e-postalara göre, Biden yönetimi, görevdeki ilk gününde Tesla ile temasa geçerek federal yetkililer ve EV endüstrisi ile bağlantılı şirketler arasında konuyla ilgili bir dizi toplantının başlangıcını işaret etti.

Yönetimin erken ve kapsamlı erişimi, ABD Yenilenebilir Yakıt Standardı'nın (RFS) kapsamını, onu ülkenin otomobil filosunu elektriklendirmek için bir araç haline getirmek için genişletmenin, Biden'ın iklim değişikliğine karşı mücadeledeki önceliklerinden biri olduğunu yansıtıyor.

2005 yılına dayanan RFS, Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan ulaşım yakıtının minimum hacimde yenilenebilir yakıt içermesini gerektiren federal bir programdır. Şimdiye kadar, öncelikle mısır bazlı etanol için bir sübvansiyondu.

Beyaz Saray'ın Tesla'ya erişimi ayrıca, Biden ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk arasındaki halka açık bir kin maçına rağmen, Biden ekibinin otomobil üreticisini kilit politika adımlarından birine erkenden dahil etmeye çalıştığını gösteriyor. Biden, 2030 sıfır emisyonlu araçlarda satılan tüm yeni araçların yarısını yapma hedefi belirledi.

İlk izlenimler, yönetimin Tesla gibi otomobil üreticilerien yarar sağlaya ve onlara deyim yerindeyse e-RINS'e ya da elektrik RIN'lere en büyük erişimi sağlayabilecek bir kurala meylettiği yönünde. 


Geri Dön