29 / 04 / 2024

ABD'nin kamu borcu düşünülenin 18 katı!

ABD'nin kamu borcu düşünülenin 18 katı!

ABD’nin ünlü finans şirketi AllianceBernstein, ülkenin kamu borcunun gerçek boyutunu öğrenmek için bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalara göre devlet borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’sini oluşturuyor. Bu oran ise, ABD hükümetinin iddia ettiğinin 18 katına denk geliyor.



ABD’nin en tanınmış finans şirketlerinden birisi olan AllianceBernstein, hükümetin kamu borçlarının gerçek boyutunu saptamak üzere bir çalışma başlattı. Çalışmanın sonuçları ise, tüm basın kuruluşlarını şaşkına uğrattı. Ülkenin finans kanalı CNBC tarafından yayınlanan Wall Street raporuna göre, ABD’nin kamu borçları ülke ekonomisinin neredeyse yüzde 2000’ini oluşturuyor.
AllianceBernstein’ın yayınladığı çalışmanın bu denli ilgi görmesinin tek nedeni ABD basınında yankı uyandırması değil, aynı zamanda bu borç tanısının ülkenin en çok tanınan finans kuruluşlarından birisi tarafından yapılmış olması. Söz konusu şirketin günümüzde 586 milyar dolar servete sahip olan ekonomist Zalman Haim Bernstein tarafından kurulmuş olması, bu tahminlerin daha da ciddiye alınmasına yol açıyor.

Sputniknews'de yayınlanan habere göre; AllianceBernstein’in ABD hükümetinin gerçek borcunu nasıl hesapladığını ve bu çalışmanın neden bu denli önemli olduğunu şu ifadelerle açıklıyor: “AllianceBernstein, ABD’nin kamu borcunun gerçek boyutunu hesaplamak üzere bir yöntem geliştirdi ve gerekli sonuçları da elde eldi. Yayınlanan sonuçlara göre ABD’nin kamu borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’si kadar. Söz konusu hesaplamayı titizlikle yürüten şirket yalnızca tahviller gibi geleneksel hükümet borcu kalemlerini değil, sosyal güvenlik, emeklilik ve sağlık sistemi programlarına harcanması planlanan geleceğe dönük borçları da hesaba kattı. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise, ortaya korkunç bir tablo çıktı.”
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön