17 / 05 / 2024

ABDnin ünlü finans şirketi AllianceBernstein

ABDnin ünlü finans şirketi AllianceBernstein

ABD’nin ünlü finans şirketi AllianceBernstein, ülkenin kamu borcunun gerçek boyutunu öğrenmek için bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalara göre devlet borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’sini oluşturuyor. Bu oran ise, ABD hükümetinin iddia ettiğinin 18 katına denk geliyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den çarpıcı iddia: Doların yeni hedefi 35 TL!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yakın geleceği konusundaki çarpıcı tahminleriyle finans dünyasını sallıyor. Geçer'in uyarısına göre, doların dalgalanmaları artacak ve Ekim ayında büyük bir sıçrama yaşayarak 35 TL seviyelerine yükselecek. 

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Freni patlayan altın için ezber bozan açıklama geldi! İlk kez açıklandı! Bu rakamları görenler yerinde duramayacak

Altın fiyatları rekordan rekora koşarken, dünyaca ünlü finans gruplarından ezber bozan açıklamalar geldi. Bu rakamları görenler yerinde duramayacak.

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”

ABD’li yatırım uzmanı Jim Rogers “Merkez bankaları problemi çözüme kavuşturduğunu sanıyor fakat çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve sonrasında yeniden faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

ABD merkezli banka iflasları finans piyasasında endişe yaratırken dünyaca ünlü dev şirketin yaz başına kadar 7 bin çalışanının işine son vereceğini açıklaması şok etkisi yarattı.

Dünyaca ünlü finans kuruluşundan çarpıcı 2023 Türkiye asgari ücret tahmini!

Dünyaca ünlü yatırım bankası Morgan Stanley, 2023 Ocak asgari ücret için çarpıcı bir tahmin yaptı.

Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

Finans danışmanlık şirketi ABD'li yatırımcıları uyararak Fed'in faiz artırımını sürdüreceğini ancak enflasyon hedefine yaklaşırsa sıkı para politikasını gevşeteceği uyarısında bulunarak hisse senedi yatırımı ve krediler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

Özgür Demirtaş çileden çıktı! 'Sen kimsin?'

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş, bir Twitter kullanıcısının eleştirel yorumu üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

Kanal Finans Kurucusu, ünlü analist Tunç Şatıroğlu son yayınında dolar kuruyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

ABD'nin kamu borcu düşünülenin 18 katı!

ABD’nin ünlü finans şirketi AllianceBernstein, ülkenin kamu borcunun gerçek boyutunu öğrenmek için bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalara göre devlet borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’sini oluşturuyor. Bu oran ise, ABD hükümetinin iddia ettiğinin 18 katına denk geliyor.

Finans Merkezi Ümraniye'yi ihya etti!

İstanbul'da Asya Yakası'nın öne çıkan ilçelerinden biri olan Ümraniye, 1990'lı yıllarda Sinpaş'ın bölgeyi keşfetmesiyle gelişmeye başladı. İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) yakınlığı ve metro hattı ile gelişimi hızlanan ilçe markalı konutun yeni üssü haline geldi.

ABDnin ünlü finans şirketi AllianceBernstein Haberi

ABDnin ünlü finans şirketi AllianceBernstein

ABD’nin en tanınmış finans şirketlerinden birisi olan AllianceBernstein, hükümetin kamu borçlarının gerçek boyutunu saptamak üzere bir çalışma başlattı. Çalışmanın sonuçları ise, tüm basın kuruluşlarını şaşkına uğrattı. Ülkenin finans kanalı CNBC tarafından yayınlanan Wall Street raporuna göre, ABD’nin kamu borçları ülke ekonomisinin neredeyse yüzde 2000’ini oluşturuyor.
AllianceBernstein’ın yayınladığı çalışmanın bu denli ilgi görmesinin tek nedeni ABD basınında yankı uyandırması değil, aynı zamanda bu borç tanısının ülkenin en çok tanınan finans kuruluşlarından birisi tarafından yapılmış olması. Söz konusu şirketin günümüzde 586 milyar dolar servete sahip olan ekonomist Zalman Haim Bernstein tarafından kurulmuş olması, bu tahminlerin daha da ciddiye alınmasına yol açıyor.

Sputniknews'de yayınlanan habere göre; AllianceBernstein’in ABD hükümetinin gerçek borcunu nasıl hesapladığını ve bu çalışmanın neden bu denli önemli olduğunu şu ifadelerle...