29 / 04 / 2024

Doları satacaksan ne alacaksın?

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü



İngiliz Finans Gazetesi doların yükselişiyle ilgili yayınladığı analizde Dolar durdurabilecek bir gelişme ya da enstrüman olmadığını yazdı. ABD özelinde yaşanan ekonomik gelişmeler, Avrupa ülkelerindeki durgunluk ve enflasyona dair negatif beklentiler doların yönünü yukarı olarak sürdürmesine neden olurken bu durum özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri zora sokuyor. Yurt dışı borçları dolar olan gelişmekte ülkeler, doların bu durdurulamaz yükselişi karşısında temerrüde düşme yani borçlarını ödeyememe riski ile karşı karşıya kalıyor.

Financial Times Gazetesi doların yükselişini masaya yatırdı. Analizde doların yükselmesinin temel nedeni olarak; Rusya - Ukrayna savaşıyla baş gösteren enerji krizinin Avrupa ülkelerinde enflasyonu artırması ve durgunlukla ilgili endişelerin artması gösteriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön