15 / 05 / 2024

Doları satacaksan ne alacaksın?

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü



Analizde görüşlerine yer verilen yatırım ve risk yönetim şirketi Union Investment analisti Christian Kopf,  bütün verilerin daha güçlü bir dolara işaret ettiğini söyledi. Doların enerji ithalatından bağımsız olduğunu ve Avrupa'daki enerji fiyatları enflasyonundan çok fazla etkilenmediğine işaret eden Kopf, doların yukarı yönlü hareketinin süreceğine vurgu yaptı.

Rabobank döviz stratejisi başkanı Jane Foley ise doların yükselişinin arka planına bakıldığında diğer para birimlerinin dolara karşı iyi bir mücadele verebileceklerini düşünmediklerini belirterek, "Doları satacaksan ne alacaksın" diye konuştu.

Analizde ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'de yaptığı konuşmada, ne kadar acı verirse versin faiz artırımı politikalarını sürdüreceklerine dair açıklaması aksi yöndeki beklentileri ortadan kaldırdı. Fed'in yakında parasal sıkılaştırmayı hafifleteceğine dair şüphelerin ortadan kalktığının kaydedildiği haberde, güçlü doların gelişmekte olan piyasa ekonomilerine zarar verdiği de kaydedildi. Financial Times'ta yer alan analizde, gelişmekte olan ülkelerin dolar cinsinden borç yükünün fazlalığına işaret edilerek, güçlü doların bu ülkelerin borç yükünü giderek artırdığına ve bu ülkelerle ilgili temerrüt risklerinin arttığına işaret edildi.

 

Dolar kahini Selçuk Geçer büyük krizin için tarih verdi! 'Dolar 60 TL olacak!'

Dolar bugün ne kadar? 31 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Euro sterlin karşısında değer kazandı! Euro önümüzdeki hafta böyle olacak! Çabuk bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön