29 / 04 / 2024

Abdülaziz Ediz: 5 yıl içerisinde İzmir'de yatak kapasitesi artacak!

Abdülaziz Ediz: 5 yıl içerisinde İzmir'de yatak kapasitesi artacak!

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi



İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, oteller konusunda İzmir'e son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların devam edeceğini söyledi. Ediz İzmir'in turizmde kendi kendisine yetebilecek bir potansiyelde olduğunu ifade ederek, "İzmir bir başka bölgeyi örnek almamalı. İzmir'in dinamikleri kendi kendini örnek alıp geçen şartları yıla göre daha iyi konuma nasıl getirebilirizi düşünmeli" diye konuştu.


Turizmin çok büyük bir ticaret kaynağı olduğunu ifade eden Abdülaziz Ediz, İzmir'de gerek şehir merkezinde gerekse de ilçelerde yoğun bir şekilde yeni otel yapımının sürdüğünü söyledi. Ediz, "Kahramanlar'da orta ölçekli güzel oteller yapıldı. Geçmişin oteller sokağı bana göre şimdi Kahramanlar oldu. Burada ciddi bir gelişme yaşanıyor. Burada açılan oteller müşterilerine hem kaliteli hem de iyi hizmet sunuyor" dedi. 


'Bir hayli yatırım var'

Cumhuriyet Meydanı'ndan Borsa Kavşağı'na kadar olan mesafede 5-6 tane otel inşaatının yapıldığını belirten Ediz, "İzmir'de turizm konusunda yatırımlar planlı, programlı bir şekilde devam ediyor. Rastgele yoğunlaşmanın da bir anlamı yok. Bu konuda şehir merkezinde yatırım izni alan birçok tesis var. Sahil bandında Pamucak'tan Çeşme'ye kadar bir hayli yatırım var" diye konuştu. 


Yoğun bir çalışma

Ediz, İzmir'de 3, 4 ve 5 yıldız standartlarında otel inşaatı için çok sayıda yatırımcı olduğunu sözlerine ekleyerek, "2014 yılı içerisinde İzmir'de 8 ayrı noktada tahsise çıkıldı. Bunların her biri İzmir'e yeni bir tesis kazandıracak. Bunun dışında mülk edinerek yapılan yapılar var. İzmir'de turizm konusunda yoğun bir çalışma var. Ben 5 yıl içerisinde İzmir'deki yatak kapasitesinin çok farklı bir seviyeye geleceğine inanıyorum" dedi. 


"İyi bir çalışma süreci var"

İzmir'e gelen turistin sahil bandına gelen turistten farklı olduğunu sözlerine ekleyen Abdülaziz Ediz, "Sahil bandına gelen turistler yazın sadece eğlenmeye ve gezmeye gelen turistler. İzmir'e gelen turist sahil bandına gelen turist değil. Çeşitli fuar organizasyonlarıyla iş dünyasının farklı kademelerinden gelen insanlar var. İzmir'de otellerimiz ucuza gitmiyor. İyi bir çalışma süreci var" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön