29 / 04 / 2024

Muharrem Akdemir: 5 yıl içerisinde Zonguldak doğalgazı tamamen kullanacak!

Muharrem Akdemir: 5 yıl içerisinde Zonguldak doğalgazı tamamen kullanacak!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Aralık'ın 15'ine kadar inşallah Çaydamar'dan başlayarak, Gazipaşa'ya kadar mutlaka doğalgazı vereceklerini, Zonguldak'ın tamamına ise 5 yıl içerisinde doğalgaz dağıtımı yapılacağını söyledi..



Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Akmercan Batıkar Doğalgaz Şube Müdürü Bekir Selçuk, Alancık'a bağlı Gaca mevkiinde bulunan doğalgaz ana dağıtım istasyonuna giderek incelemelerde bulundular. Doğalgaz çalışmaları ile ilgili Başkan Akdemir'e bilgi veren Akmercan Batıkar Doğalgaz Şube Müdürü Bekir Selçuk, "Botaş'ın bizde Zonguldak için bırakmış olduğu ayrım vanası buradaki yapının içerisinde bulunmaktadır. Bu hat üzerinde 70 bar basınçlı doğalgaz var. Bu gaz, Düzce'den Bartın'a kadar gidiyor. Bizde 70 barlı gazı alacağız. Giriş vanamızla birlikte, burada yer alan hattımıza bağlayacağız. 


Gazımızı burada filtre edeceğiz. Daha sonra gazımızı ısıtacağız ve ardından ölçeceğiz. Bir sayacımız var. Çünkü Botaş'a aldığımız gazı ödememiz gerekiyor. Ondan sonrada kokulandırıp, şehre göndereceğiz." dedi. Selçuk, doğalgaz ana dağıtım merkezi üe ilgili teknik bilgi vererek şunları söyledi: "Kokulandırma dediğimiz olay, bizim Botaş'dan aldığımız gaz kokusuz gazdır. 


Herhangi bir gaz kaçağı anında, koku olmadığı için insanların hissetmeleri zor. Biz gaza çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku vererek, kokulandırma işlemi yapacağız ve şehre öylece göndereceğiz. 

Dolayısıyla şehirde herhangi bir gaz kaçağı olduğunda vatandaşlar bu kokuyu hissederek, 187 acil servisimizi arayacaktır. Arkadaşlarımız kesintisiz olarak doğalgaz acil servisine hizmet vereceklerdir. Bulunduğumuz arazi 2 dönüm üzerine kurulan bir arazi. Biliyorsunuz 30 sene lisans süremiz var. 30 sene içerisinde Zonguldak'ın Kilimli'nin ve Kozlu'nun doğalgaz ihtiyacım temin edecek istasyonumuz bu. Bu istasyonun kapasitesi saatte 100 bin metreküp. Yani 100 bin daireye doğalgaz verebilecek şekilde dizayn edilen bir istasyonumuz. Şu an Zonguldak, Kozlu ve Kilimli'nin, 30 yıllık projeksiyon da imar planlarına göre hesapladığımız, konut sayısı 70 bin civarında. Biz onun biraz daha yükseğini planlıyoruz." şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, Zonguldak'a doğalgaz gelmesinden dolayı mutluluğunu ifade ederek, Aralık ayının 15'inden itibaren doğalgazın şehir merkezine verileceğini belirtti. Başkan Akdemir; "Bu gazı buradan, Zonguldak'a dağıtımını gerçekleştireceğiz. Doğalgaz çalışmalarımızı en hızlı şekilde bitirmeye çalışıyoruz. Ancak Zonguldak'ın coğrafi konumu sebebi ile koşullar biraz zorlanmaktadır. Örneğin; geçen gün sürekli yağmur yağdı ve bu durum haliyle çalışmaları aksatarak en azmdan 10 gün geriye gittik. Tabii bu bizim elimizde olan bir hadise değil. 


Aralık'ın 15'ine kadar inşallah Çaydamar'dan başlayarak, Gazipaşa'ya kadar mutlaka doğalgazı vereceğiz. Havalarında güzel gitmesi ile birlikte inşallah çalışmaları tamamlayacağız. 5 yıl içerisinde Zonguldak doğalgazı tamamen kullanacaktır." şeklinde konuştu. 



Günboyu


Geri Dön