03 / 05 / 2024

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Merkez Bankası faiz kararı için perşembe günü toplanacak. Bu kapsamda Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı beklediğini belirtti.



Merkez Bankası'nın faiz kararı için toplanacağı tarih ve alacağı karar merak ediliyor. Mayıs ayında açıklanan verilerde politika faizi 8.5 düzeyinde sabit tutulmuştu. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Haziran ayı toplantısı 22 Haziran 2023 tarihinde yapacak. Faiz kararını ise saat 14.00'te açıklayacak. Böylelikle yeni Başkan Hafize Gaye Erkan, göreve geldikten sonra ilk kez Para Politikası Kurulu'na başkanlık yapacak. Şimdi o toplantının ardından bir faiz artışı olup olmayacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin ise peş peşe değerlendirmeler yapılıyor.

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Bu kapsamda, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Perşembe günü faiz artırımı bekliyorum. Ayrıca hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımı yapılması gerektiğine inanıyorum” açıklamasıyla dikkat çekti.

İşte Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin konuya ilişkin diğer değerlendirmeleri...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön