18 / 05 / 2024

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

Merkez Bankası faiz kararı için perşembe günü toplanacak. Bu kapsamda Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı beklediğini belirtti.



Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası ile atacağı adımları kabullendik" açıklamasıyla gündemde büyük yankı uyandıran piyasalardaki faiz artırımı beklentisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selvi, "Perşembe günü faiz artırımı bekliyorum. Ayrıca hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımı yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi. Hatta piyasalara bir mesaj olması açısından önden yüklemeli bir faiz oranı da olabileceğini belirten Selvi, "Ama bir anda yüzde 20’leri, yüzde 25’leri öngörmüyorum" ifadesini kullandı. 

Abdulkadir Selvi: Perşembe günü ciddi oranda faiz artışı bekliyorum!

FAİZ ARTIŞI OLACAK!

"Mehmet Şimşek’in zaman ve sabır telkin etmesinden ve yumuşak geçişten bunu anlıyorum" diyen Selvi, "Perşembe günü ciddi oranda bir faiz artışı olacak. Böylece ulusal ve uluslararası piyasalara, reel ekonominin gereği neyse o yapılıyor mesajı verilecek. Ama piyasalara bir şok yaşatılmayacak diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Öte yandan Merkez Bankası, mayıs ayındaki toplantısında da faizi değiştirmedi ve yüzde 8 buçukta sabit tuttu. Karar metninde ise faizin sabit tutulması için, "Fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak, deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli" açıklaması yapıldı.

Son olarak ise 23 Şubat'taki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 9’dan yüzde 8,5’e indirme kararı geldi. Ve o toplantıdan sonra faiz değişmedi sabit bırakıldı.

Memurlar dikkat! Tek tek açıklandı: Maaş zammı, kira yardımı ve ek gösterge düzenlemesinde son dakika!

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Vakıflar İstanbul'un göbeğinde arsa satacak! İhalesi 4 Temmuz'da!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön