03 / 05 / 2024

Abdulkadir Yazıcı: Yerköy'deki jeotermal su zenginliğini turizme kazandıracağız!

Abdulkadir Yazıcı: Yerköy'deki jeotermal su zenginliğini turizme kazandıracağız!

Yozgat'ta Yerköy Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı masaya yatırıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy ilçesinde bulunan jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi.



Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy ilçesinde bulunan jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi. 

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıda "Yerköy Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı" konusu masaya yatırıldı. 

Yerköy'de bulunan 3 adet jeotermal kuyudan elde edilen saniyede 92 litre suyun Termal turizme kazandırılması ve ilçenin bir cazibe merkezi haline getirilmesi çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Yazıcı, "Yerköy İlçemizde 2'si İl Özel İdaresine, bir tanesi de Yerköy Belediyesi'ne ait 3 adet kuyudan saniyede 92 litre Termal su elde ediyoruz. Bu suların öncelikli turizme kazandırılması ve devamında ise seracılıkta kullanılması için bir çalışma başlattık. Termal Kuyular etrafındaki arazilerin hazine arazisi olması nedeniyle burada yapacağımız çalışmaların kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi. 


Termal bölgelerin imar planına alınarak müteşebbislere açılması konusunda çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vali Yazıcı, "Daha sonra hukuki alt yapısını hazırlayarak buraların otelcilik için uygun hale getirmeyi planlıyoruz. Yüksek hızlı treninde gelmesiyle bir cazibe merkezi haline geleceğine inandığımız Yerköy İlçesine toplamda 6 bin yatak kapasiteli turizm tesisleri kazandınna konusunda bir adım attık. İnşallah ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve yapacakları çalışmalarla bunun meyvelerini kısa zamanda alacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 


Toplantıya Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 


Anayurt


Geri Dön