30 / 04 / 2024

Abdullah Gül: "Köprüler İstanbul'un Siluetini Bozmamalı"

Abdullah Gül:

Abdullah Gül, köprülerin İstanbul'un siluetini bozmaması gerektiğini söyledi



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, köprülerin İstanbul'un siluetini bozmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Bunu söylerken yapılacak bir işi engelleme niyetim yok. Ama bir iş yapılırken basite kaçılmamalı" dedi.
Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Gül'ün, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Arsın Aydınuraz ve beraberindeki heyeti kabulüne ilişkin haber yayımlandı.

Habere göre, Cumhurbaşkanı Gül basına kapalı gerçekleşen kabulde, bir memleketi güçlü, önemli yapan unsurların başında bilim, sanat ve kültürdeki varlığının geldiğini belirterek, "Tabii ki ekonomisinin sağlam olması, nüfusunun büyüklüğü ve ordusunun gücü önemli unsurlardır ama bir ülke sanat ve bilimde söz sahibi değilse, o ülke tam manasıyla güçlü sayılmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, İstanbul'un UNESCO bağlamındaki önemine işaret ederek, buradan gelen taleplerin dikkate alınması ve şikayet gibi algılanmaması gereğini vurguladı.

Özellikle Haliç'e yapılan köprünün Süleymaniye'yi gölgelememesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, geçen aylarda gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinde Topkapı Müzesi'ni ziyaret ettiğini ve burada çektirdiği fotoğraflarda Haliç'teki köprülerin çirkinliğini gördüğünü söyledi.

Köprülerin İstanbul'un siluetini bozmaması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Bunu söylerken yapılacak bir işi engelleme niyetim yok. Ama bir iş yapılırken basite kaçılmamalı. Dolayısıyla UNESCO'nun söyledikleri mantıklı ama insanımız bunu bilmiyor. Birçok insan dışarıdan gelen bu tür talepleri işleri zorlaştırmak olarak algılıyor ama böyle algılanmamalı" diye konuştu.


"ESTETİK KAYGILAR CİDDİYE ALINMALI" UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Aydınuraz da Cumhurbaşkanı Gül'ün komisyonun çalışmalarını bu şekilde algılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül de bu görüşlerini sadece burada değil, İstanbul ile ilgili ortamlarda dile getirdiğini ve İstanbul'u yönetenlere de söylediğini belirterek, estetik kaygıların ciddiye alınmasının gerekliliğini vurguladı.
Vatan


Geri Dön