03 / 05 / 2024

Abdullah Sevimçok: Dört gözle perakende yasasını bekliyoruz!

Abdullah Sevimçok: Dört gözle perakende yasasını bekliyoruz!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın en önemli sorunlarından olan ve oldukça uzun bir zamandır beklenen Perakende Yasa Tasarısı'nın biran evvel incelişte görüşülmesi gerektiğini belirtti.



Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın en önemli sorunlarından birisi olan ve oldukça uzun bir zamandır beklenen Perakende Yasa Tasansfnın biran evvel incelişte görüşülüp kabul edilerek artık çıkarılması gerektiğini ve bu yeni yasayla birlikte perakende sektörüne bir takım kurallar gelerek esnaf ile büyük sermaye arasında yaşanan haksız rekabet ortamının bir nebze de olsa önüne geçilebileceğini söyledi. 


Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, yasanın kabulüyle birlikte esnafı rahatsız eden pek çok etkenin ortadan kalkacağını, büvük market ve zincir mağazalara bir nizam getirileceğini, yine bu alışveriş merkezlerinin içerisinde yöresel ürünler ile yok olmaya yüz turmuş meslek gruplarına da yer ayrılacağını belirtti. Tasarıyla birlikte AVM'lcrde esnaf ve sanatkârın da faaliyet gösterebilmelerine zemin oluşturulacağını da ifade eden Başkan Sevimçok. alışveriş merkezlerinde küçük esnafa da rayiç bedel üzerinde kiraya verilmek üzere toplam satış alanının en az %5'i kadar yer ayrılacağını da söyledi. Burada bir hususa da ayrıca dikkatleri çeken Sevimçok. 

bu tip yerlerdeki kiralamaların dolar ve Euro üzerinden yapıldığını ve kiraların da çok yüksek olması dolayısıyla küçük esnafın bu yüksek kiralan karşılayamayacağının altını çizerek, en azından o ilin kültürünü ve markasını ihtiva ederek artık şehirde markalaşmış eski yöresel lezzet ve tatları yaşatabilmek için kira bedelinde özel bir indirimin uygulanabileceğini de belirtti. Yasa ile birlikte sürekli indirimli satışlar yapan AVM'lcr içerisindeki 'Omlet' mağazalarının da uyguladıkları bu sürekli indirimli satış tanımlanarak belli kurallara bağlanacağını ve vatandaşın bu şekilde aldanmasının önleneceğini dc sözlerine ekleyen AESOB Başkanı, dört gözle TBMM Sanayi. Ticaret. Enerji. Tabi Kaynaklar. Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının çıkarılmasını beklediklerini söyledi. 


Antalya Beyaz


Geri Dön