05 / 05 / 2024

ABP Grup, Akhisar'da fabrika kuracak!

ABP Grup, Akhisar'da fabrika kuracak!

ABP Grup, Akhisar'da ikinci bir tesis yatırımına hazırlanıyor. Akhisar'da 45 bin metrekare alana sahip bir tesislerinin bulunduğunu bildiren ABP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kantar, yeni bir fabrika yatırımı yapacaklarını söyledi.




ABP Grup, Akhisar'da ikinci bir tesis yatırımına  hazırlanıyor. Akhisar'da 45 bin metrekare alana sahip bir tesislerinin bulunduğunu bildiren ABP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kantar, yeni bir fabrika yatırımı yapacaklarını söyledi. Kantar, "Akhisar'da 76 bin metrekare alan üzerine kuracağımız fabrikanın inşaatına bu yıl başlayacağız. 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak bu fabrikada tahıl kurutma makineleri, tohum temizleme ekipmanları, çelik bina imalatları yapılacak " dedi. Kantar, bu yılın başında yerli üretim silo yapmayı planladıklarını fakat bu alanda firmaların çoğalması ve fiyat odaklı rekabet nedeniyle vazgeçtiklerini açıkladı. 

Akhisar'daki fabrikalarında elavatör, konveyör, bağlantı ekipmanları, yürüme yolları, destek kuleleri gibi tahıl taşıma ekipmanları ürettiklerini belirten Kantar, ABP Grup Yönetim Kurulu Başkam Kemal Kantar, 1985'te gıda kalite kontrol cihazları ve katkı maddeleri konularıyla faaliyete başladıklarım aktardı. Kantar, "ABP Gıda isimli  Ankara  merkezli şirketimiz, tahıl kalite kontrolünde kullanılan laboratuvar cihazları üreten sekiz yurt dışı firmanın Türkiye temsilciliğini yapıyor. Türkiye genelinde un, yem, makarna, yağ, bakliyat, kuruyemiş gibi sektörlerdeki firmalara, üniversitelere, ticaret borsalarına, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kuruluşlara çok özel test cihazlarının satış ve satış sonrası eğitim ve servis hizmetlerini veriyoruz" diye konuştu. 


Grubun 1999'dan bu yana tahıl taşıma ekipmanları üretimi gerçekleştiren şirketi ABP Makine'nin adım, TDS Mühendislik olarak değiştirdiklerini bildiren Kemal Kantar, "TDS Mühendislik, imalatını Akhisar OSB'de gerçekleştiriyor. Türkiye distribütörü olduğumuz Amerikan GSİ firmasının çelik depolama silolarının, dolum, boşaltım ve aktarma ekipmanlarım 15 yıl öncesine kadar ABD'den ithal ediyor veya yerel firmalara yaptırıyorduk" dedi. Her iki yöntemin de zorluklarını görünce kendilerinin 1999'da ABP Makine'yi kurarak İzmir'de 300 metrekarelik küçük bir atölyede üretime başladıklarını hatırlatan Kantar, "Zamanla tesisimizi büyüttük, son olarak da Akhisar OSB'de inşa ettiğimiz 16 bin metrekaresi kapalı 45 bin metrekare alana kurulu yeni fabrikamıza taşındık" diye konuştu. 


"Yurtdışında büyük projelerde yer alıyoruz" Yurtdışına da hizmet verdiklerini ifade eden Kantar, "Türkmenistan'da 360 bin ton buğday depolama sistemin kurulmasıyla ilgili bir projede Tepe İnşaat ve Eskihisar firmalarıyla birlikte görev aldık. 


Projenin sadece bizim işlerimizle ilgili kısmı 35 milyon dolar tutuyor. Bunun montajları tamamlandı. Yine bu ülkede 13 ayrı yerde, 12 ton/saat kapasiteli buğday tohum temizleme ve hazırlama sistemleri kuruldu. Bunların inşaat hariç tüm sistemlerini anahtar teslimi olarak biz yaptık. Bu projelerde yükleme, üretim ve montaj tamamlandı. Önümüzdeki dönemde yurtdışındaki çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi. 



Dünya Bölge




Geri Dön