29 / 04 / 2024

Abu Dabi Havalimanı'nın elektrik altyapısını Türk şirketi yapacak!

Abu Dabi Havalimanı'nın elektrik altyapısını Türk şirketi yapacak!

Abu Dabi Uluslararası Havalimanı projesinin elektrik altyapı projesini gerçekleştiren Anel elektrik, finansman kaynağı için Dubai merkezli Mashreq Bank ile 106 milyon dolarlık finansman paketi imzaladı...



Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, "Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dabi Uluslararası Havalimanı, Abu Dabi'nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek için Emirlik çapında yürütülen bir projedir." dedi. Batukan, "Dünya standartlarında servis kalitesine ulaşabilmek amacı ile oluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dabi hükümetinin 2030 planının bir parçasıdır." şeklinde konuştu. 

Bu terminalin yıllık 703 bin metrekarelik alanıyla 27 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirten Batukan, projenin bölgedeki en etkileyici mimari yapılardan biri olacağını söyledi. Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukan sözlerine şöyle devam etti: "Biz bir Türk firması olarak uluslararası alanda dahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz. 

Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu Dabi Uluslararası Havalimanı projesini de yine ülkemize ve şirketimize yakışır şekilde tamamlayacağız." dedi. 

Batukan, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nın şehrin bir iş ve turizm merkezi olarak büyümesini sağlamak amacıyla inşa edildiğini kaydetti. 2017 yılında tamamlanması planlanan projenin Abu Dabi'nin en büyük binası olacağını söyledi. Elektrik altyapısı Türk mühendislik şirketi Anel tarafından gerçekleştirilen ve yakın zamanda hizmete açılması beklenen Katar Yeni Doha Uluslararası Havalimanı da geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 

2013 yılında üstlendiği ve devam etmekte olan projeleriyle birlikte iş hacmi yaklaşık 1,2 milyar doları bulan Anel Elektrik, daha önce Mısır Kahire Havalimanı, Gürcistan Batum ve Tiflis havalimanları, İstanbul Atatürk,  İzmir  Adnan Menderes,  Ankara  Esenboga Havalimanı elektrik projelerini tamamladı. 


Zaman


Geri Dön