29 / 04 / 2024

Acıbadem Sağlık Hizmetleri Ankara'da hastane binası aldı!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri Ankara'da hastane binası aldı!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri Ankara'da 6 milyon euro'ya hastane binası satın aldı



Acıbadem Sağlık Hizmetleri  Ankara  Çankaya Dikmen Mahallesi´nde bin 692 metrekare büyüklükte arsa üzerine inşa edilmekte olan kaba inşaat halindeki 10 bin metrekare kullanım alanı olan hastane binasını 6 milyon euro´ya satın aldı.

Yerel ve uluslararası pazarda büyüme stratejisine paralel olarak yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bu alımı yaptığını açıklayan Acıbadem Hastanesi´nin Ankara´daki yeni binası tamamlandığında 10 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. Kaba inşaat halindeki hastane binası 3  bodrum kat, zemin, 12 normal kat olmak üzere toplam 16 kat olacak. Mahmut Tuna, Mehmet Emin Tuna ve Mustafa Tuna'dan hisseleri oranında toplam 6 milyon euro bedel karşılığında satın alınan hastane binası, Sağlık Bakanlığı'ndan alınmış ön izin belgelerine sahip. 63 hasta yatağı, 14 yoğun bakım yatağı, 7 yenidoğan yoğun bakım yatağı, 36 poliklinik odası kapasitesindeki hastane binası herhangi bir ekspertiz yaptırılmadan satın alındı.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Acıbadem Ankara´ya kaba inşaattan girdi
Gelişmekte olan sağlık sektöründe bir tanesi yakında açılmak üzere olan 9 hastanesi, 7 tıp merkezi ve polikliniği ve sağlık ağırlıklı sektörlerde faaliyet gösteren Acıbadem Sağlık hizmetleri Ankara´da hastane kurmak üzere kolları sıvadı.

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, Ankara Çankaya Dikmen Mahallesi´nde bin 692 metrekare büyüklükte arsa üzerine inşa edilmekte olan hastane binasını 6 milyon euro´ya satın aldı.

Yerel ve uluslararası pazarda büyüme stratejisine paralel olarak yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bu alımı yaptığını açıklayan Acıbadem Sağlık Hizmetleri´nin Ankara´daki yeni binası 10 bin metrekare kullanım alanına sahip. Kaba inşaat halindeki hastane binası 3 bodrum, zemin ve 12 normal kat olmak üzere toplam 16 kat kattan oluşuyor. Mahmut Tuna, Mehmet Emin Tuna ve Mustafa Tuna'dan hisseleri oranında toplam 6 milyon euro´ya satın alınan Acıbadem Sağlık Hizmetleri´nin Ankara´daki ilk hastanesinin binası, Sağlık Bakanlığı'ndan alınmış ön izin belgelerine sahip. Hastane tamamlandığında 63 hasta yatağı, 14 yoğun bakım yatağı, 7 yeni doğan yoğun bakım yatağı ve 36 poliklinik odası ile hizmet verecek. Acıbadem Sağlık Hizmetleri, bu binayı herhangi bir ekspertiz değerlendirmesi yaptırmadan satın aldı.

Acıbadem Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu´nun yönetim kurul başkanlığını Mehmet Ali Aydınlar yürütüyor. Başkan Vekilliği görevini Hatice Seher Aydınlar üstlenirken Selçuk Yorgancıoğlu, Ali Fuat Güven ve Şinasi Can´da üye sıfatı ile yönetim kurulunda yer alıyor.

Sağlık ağırlıklı olarak faaliyet gösteren Acıbadem Sağlık Hizmetleri´nin Acıbadem Sigorta, Labvital Gıda Kontrol Laboratuarı, Acıbadem Labmed, A Plus Hastane ve Otelcilik Hizmetleri, Acıbadem Proje Yönetimi, Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Mobil Sağlık ve Telepati olmak üzere 6 şirketi de bulunuyor.

Üç şehirde daha yatırımda
Halka açık bir hisse yapısına sahip olan grubun İstanbul Beşiktaş, Eskişehir ve Muğla Bodrum´da yatırımları devam eden üç hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerin kullanım alanı toplam 64 bin 321 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Öte yandan grup, halen toplam 9 hastane ve 7 tıp merkezinde olmak üzere 184 bin 127 metrekarelik alanda sağlık hizmeti sunuyor.
Milliyet


Geri Dön