13 / 05 / 2024

Açık öğretim sonuçları açıklandı mı? AÖL sorgulama ekranı ne zaman kullanılacak?

Açık öğretim sonuçları açıklandı mı? AÖL sorgulama ekranı ne zaman kullanılacak?

AÖL ikinci dönem sınavlarının 30 Nisan'da sona ermesiyle tüm adaylar sınav sonuçlarını merak etmeye başladı. Türkiye kapsamında binlerce öğrencinin katıldığı sınav sonuçları çoğu öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi açıklandı ve tüm adaylar merakla o günü bek



AÖL sınavlarının değerlendirilmesine ilişkin detaylar

AÖL sınavı, 100 puan sistemiyle yapıldığı için öğrencilerin geçmesi için en az 45 almaları yeterli olacak. Toplam 20 sorudan oluşan sınav çoktan seçmeli olup her sorunun 5 puan üzerinden değerlendirilecek. Sorular değerlendirilirken yanlış cevaplar doğru cevaplardan götürmeyecek. Sadece doğru cevaplar dikkate alınarak  Doğru Sayısı/ Soru Sayısı x 100 formülüyle bir hesaplanma yapılacak.

Hatalı soru veya soruların çıkması durumunda bu sorular iptal edilecek ve değerlendirme dışı bırakılacaktır. Geride kalan diğer soruların yeniden değerlendirmeye alınması gerekecek.  Yanıt anahtarında yanlışlık bulunması ve bu durumun Merkezi Sınav Komisyonu kararıyla tespit edilmesi durumunda, ilgili soru veya sorular iptal edilmeyecek. Bunun yerine doğru seçenekler göz önünde bulundurularak değerlendirmeye bu soru veya sorular dahil edilecektir.

Sınav sonuçlarının tarihlerinin açıklanmasıyla öğrenciler kısa sürede sınav sonuçlarını ve başarı durumlarını öğrenebilecekler. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında başarılı olan öğrenciler, ilerideki eğitim hayatlarında önemli bir adım atmış olacaklar. AÖL mezuniyet şartlarını sağlayan öğrenciler, üniversiteye giriş sınavına başvurabilecek ve üniversite eğitimi almak için büyük bir fırsata sahip olacaklar.

Milli Savunma Üniversitesi taban puanı açıklandı mı? Kadın erkek astsubay puanları ne kadar oldu?

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Bekçilik başvuru sonuçları açıklandı mı? Birinci dönem bekçi sınav tarihi belirlendi mi?


Geri Dön