28 / 04 / 2024

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, deprem nedeniyle sınavları online yapma kararı aldı. Dün itibarıyla başlayan sınavlarda, öğrenciler sınav sorularını sızdırdı. Sızdırılan soruların herkese verildiği ve sınava giren herkesin tam puan aldığı bildirildi.



Ülkedeki depremler, pek çok tedbir ve kolaylaştırıcı kararın alınmasına neden oldu. Bu kararlardan biri de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin (AÖF), bahar dönemi ara sınavlarını online olarak yapma kararıydı. Bu karar, neredeyse tüm öğrenciler tarafından sosyal medyada desteklenmişti.

8 Nisan 2023 tarihi ile online bir şekilde yapılmaya başlanan sınav ile ilgili skandal olay yaşandı. Sınav sorularının öğrencilerin oluşturduğu gruplarda dağıtıldığı buna bağlı olarak da herkesin sınav sorularına eksiksiz doğru cevap verdiği anlaşıldı.

Açık Öğretim online sınav soruları sızdırıldı! İşte o görüntüler

Sınav soruları sızdırıldı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, sınavlarda öğrencilere 24 saatlik bir süre tanıdı. Ancak, bir grup öğrenci sınavın erken saatlerinde soruları kaydetti ve aralarında karşılaştırdı. Aynı soruların her öğrenci için geçerli olduğunu fark eden öğrenciler, Telegram adlı yazışma uygulamasında gruplar halinde soruları paylaşmaya başladı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, pandemi döneminde online sınavlar yaparak öğrencilerin evlerinden sınavlara katılmasını sağladı. Bu sınavlarda, soruları rastgele seçilen bir havuzdan alarak her öğrenciye farklı sorular sorma sistemini kullanmıştı. Ancak son sınavda sorular tamamen aynı olunca, sınav sorularını sızdıran öğrencilerin işi daha da kolaylaştı.

 


Geri Dön