02 / 05 / 2024

Asgari ücretli bu hesabın içinden çıkamıyor! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Asgari ücretli bu hesabın içinden çıkamıyor! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Asgari ücretlinin aldığı 8500 TL'lik maaş açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı. Birleşik Kamu-İş aracılığı ile yapılan açıklamada açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı



Yoksulluk sınırı, bir kişinin veya ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek gelir düzeyini ifade eder. Bu düzey, kişinin yaşadığı ülke, bölge veya şehre göre değişiklik gösterebilir. Yoksulluk sınırı, genellikle yiyecek, barınma, giyim, sağlık hizmetleri, eğitim gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerekli minimum aylık gelir düzeyi olarak tanımlanır.

Asgari ücretli bu hesabın içinden çıkamıyor! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Dünya Bankası, yoksulluk sınırını günlük 1,90 ABD doları olarak tanımlamaktadır. Bu sınırın altındaki gelir seviyelerine sahip olan insanlar aşırı  yoksulluk içinde yaşıyor olarak kabul edilirler. Ancak, bu sınır, bazı ülkelerde veya kentsel bölgelerde yetersiz olabilir. Bu nedenle, yoksulluk sınırı, ülke ve bölgeye göre değişebilir ve bu sınırların belirlenmesinde ekonomik, sosyal ve kültürel faktörler dikkate alınır.

YOKSULLUK SINIRI BİR YILDA 12 BİN 243 TL ARTTI

Birleşik Kamu-İş yaptığı yazılı açıklamada, bir sene evveline nazaran  açlık sınırının 5 bin 122 TL, gıda haricindeki gereksinimler için yapılması  lazım gelen masrafların ise 7 bin 121 TL tükseldiği söylendi.

Yoksulluk sınırı ise son senede toplam 12 bin 243 TL arttı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön