29 / 04 / 2024

Asgari ücretli bu sınırın altında kaldı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Asgari ücretli bu sınırın altında kaldı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

Şubat 2023'te açlık sınırı ortalaması hesapları TÜRK-İŞ'in aktarımına göre 9 bin 425,15 TL’ye, yoksulluk sınırı 30 bin 700,83 TL’ye seviyesinde oldu.



TÜRK-İŞ Araştırmasının 2023 Şubat ayı verilerine göre açlık sınırı olarak bilinen 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli gıda alabilmesi için yapması gereken aylık gıda masrafı bedeli 9 bin 425,15 TL'ye çıktı.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri gereksinimler için yapılması zaruri diğer aylık harcamalarının toplam bedeli  olan yoksulluk sınırı ise 30 bin 700,83 TL'ye çıktı.

Açlık sınırı önceki ay 8 bin 864 TL'ye çıkmış ve asgari ücret olan 8 bin 500 TL’yi kada bırakmıştı. Şubat ayı enflasyonu, asgari ücret ve açlık sınırı aralığının açılmasına ebep oldu.

Asgari ücretli bu sınırın altında kaldı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı

ŞUBAT AYI GIDA ENFLASYONU

Aylık mutfak enflasyonu yüzde 6,32, enelik mutfak enflasyonu ise yüzde 107 olarka gerçekleşti
. TÜRK-İŞ'in verilerine göre ‘mutfak enflasyonu’ndaki farklılık Şubat 2023'te şöyle oldu:

*Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması lazım olan en az harcama tutarındaki yükseliş bir evvelki aya göre yüzde 6,32 oranında oldu.

*İki aylık farklılık oranı yüzde 15,92 oldu.

*Son bir sene itibari değişim oranı  yüzde 107,02 oldu.

*bir senelik ortalamalara göre değişim oranı yüzde 112,87 olarak hesaplandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön