29 / 04 / 2024

Açıkladılar! Maaşlara zam geliyor!

Açıkladılar! Maaşlara zam geliyor!

İngiltere'de maaşlara zam geliyor. Artan enflasyon sebebiyle İngiltere'de hükümet emekli maaşlarını ve sosyal yardımları enflasyon oranında yükseltme kararı aldı. İşte detaylar...



Küresel ekonomiler enflasyonla mücadele etmek için yeni kararlar almaya devam ediyor. Merkez bankalarının faiz artırarak enflasyonu engelleme çabası henüz istenilen sonuçlara ulaşmadı. Bu durum da hükümetleri farklı kararlar almaya zorladı. Hükümetler  memur ve emeklilere zam yaparak enflasyonla mücadele yoluna gidiyor. 

Siyasi ve ekonomik çalkantıların ana merkezine oturan İngiltere'de Rishi Sunak liderliğindeki hükümet emekli maaşlarını ve sosyal ödemeleri enflasyonla aynı oranda artıracak. 

11 MİLYAR STERLİN MALİYETİ VAR!

İngiliz hükümetinin enflasyona paralel yapacağı artışların 2023-2024 dönemi için maliyeti 11 milyar Sterlin olacağı tahmin ediliyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön