02 / 05 / 2024

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti TBMM'de!

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti TBMM'de!

Acil durum hastanelerinin yapımının maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, acil durum hastanelerinin yapımının maliyetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Tunceli'nin Ovacık ilçesi, doğal yapısı, zengin bitki örtüsü, akarsuya kaynak teşkil eden gözeleri ve verimli tarım arazilerinin yanı sıra Milli Park statüsü ile koruma altına alınan Munzur Vadisi'ni de içine alan geniş ve zengin bir bölge üzerine kuruludur'' diye konuştu. 

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin'in soruları:
1- Prof. Dr. Murat Dilmaner Acil Durum Hastanesi'nin inşası hangi yüklenici firma tarafından yapılmıştır? Bu hastanenin yatak sayısı ve maaliyeti nedir?
2- Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin inşaası hangi yüklenici firma tarafından yapılmıştır? Bu hastanenin yatak sayısı ve maaliyeti nedir?
3- Prof. Dr. Murat Dilmaner ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin ventilasyon cihazlar ve yoğun bakım ünitelerinin maaliyeti nedir?
4- Avrupa İmar ve Yatırım Bankası tarafından sağlanan kredi, Prof. Dr. Murat Dilmaner ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanelerinin donanımı için kullanıldı mı?
5- Kredinin kullanım amacında belitilen ventilasyon cihazlarının ve yoğun bakım ünitelerinin temini hangi firmalardan yapılmış ve yapılacaktır?


Geri Dön