29 / 04 / 2024

Açlık sınırı 2 bin 865 TL'ye yükseldi!

Açlık sınırı 2 bin 865 TL'ye yükseldi!

Türk-İş, tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan raporun bu ayki verilerinde açlık sınırı 2.865 liraya, yoksulluk sınırı ise 9.332 liraya yükseldiği belirtildi.



Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), çalışan vatandaşların geçim şartlarını göstermek için  her ay yaptığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın haziran ayı sonuçlarını açıkladı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Türk-İş tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre,  dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcamasının toplam tutarı (açlık sınırı) 2.864.82 liraya yükseldi.

 Açlık sınırı 2 bin 865 TL ye yükseldi!

Gıda harcamasının yanında giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 9.331.67 liraya ulaştı. Gıda fiyatlarında ise aylık yüzde 1.22, yıllık yüzde 17.84 yükseliş  gerçekleşti.

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön