22 / 05 / 2024

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı! Kira uyuşmazlıklarına arabulucu geliyor!

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı! Kira uyuşmazlıklarına arabulucu geliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışlarında orta yol bulunamayınca ev sahibi ve kiracı davalarının sıklaşması yargının iş yükünü artırdı. Konuyla ilgili son dakika açıklaması Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...



KİRA DA BU KAPSAMA ALINIYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Merkezi’nde İnsan Hakları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “81 İl Kurum Ziyaretleri Değerlendirme Toplantısı”nda yaptığı açıklamada Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağını dile getirdi. Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre, programda soruları cevaplayan ve kira uyuşmazlıklarını da bu kapsama alacaklarını kaydeden Bekir Bozdağ, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceklerini dile getirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ açıkladı! Kira uyuşmazlıklarına arabulucu geliyor!

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA YARGIYA TAŞINACAK

Konuyla ilgili aktarılan detaylara göre, böylelikle işçi-işveren, tüketici ve ticari uyuşmazlıkların kısa zamanda bir çözüme kavuşturulmasını sağlayan arabuluculuk son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira uyuşmazlıklarında da uygulanmış olacak. Kira bedelinin ödenmemesi veya tespitine ilişkin uyuşmazlıklarda mülk sahipleri ile kiracıların dava açmadan önce arabulucuya başvurması gerekiyor. Eğer söz konusu arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa bu durumda dava açılabilecek.
 


Geri Dön