11 / 05 / 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nereli? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nereli? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Yeni kabinenin açıklamasıyla beraber Adalet Bakanı olan Yılmaz Tunç’un hayatı ve hangi alanlarda görev aldığı merak konusu oldu. Peki, Yılmaz Tunç kimdir? Ne zaman doğdu? Hangi üniversitede okudu? Hangi görevlere bulundu? İşte Yılmaz Tunç ile ilgili merak edilen her şey...



YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971 yılında Bartın’ın Ulus ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun olan Bakan Yılmaz Tunç, daha sonra yüksek lisans yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Serbest avukatlık, İstanbul Barosu Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) servisi, Pendik Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Daha sonra ise, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, Sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliklerinde çalışmalarına devam eden Tunç, TBMM XXIII., 23’üncü, 24’üncü, 25’inci, 26’ıncı ve 27’nci Dönem Bartın Milletvekili olarak görev aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nereli? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde bulundu?

Bunun yanı sıra, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili olarak görev alan Tunç, 2020-2022 yıllarında Adalet Komisyonu Başkanı olarak çalıştı.

Evli ve üç çocuk babası olan Yılmaz Tunç, 3 Haziran 2023’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de Yeni Adalet Bakanı olarak görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Yaşar Güler’in hayatı...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kimdir? Kaç yaşında? Hangi alanlarda görev yaptı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin nereli? Hangi görevlerde bulundu? Nerede okudu?


Geri Dön