25 / 07 / 2024

Adalet Bakanlığı'ndan, 'Thodex' CEO'su hakkında açıklama

Adalet Bakanlığı'ndan, 'Thodex' CEO'su hakkında açıklama

Thodex'in CEO’su kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta hakim karşısına çıkmıştı. Sonraki yakalanmasından sonra 29 günün ardından resmi iade talebinin gönderildiği gibi haberler çıkmıştı. Adalet bakanlığı ise gecikmeden Faruk Fatih Özer ile ilgili açıklama yaptı…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bakanlığın yaptığı açıklamada, "Sahibi olduğu 'Thodex' isimli firma ile kripto para borsasına aracılık faaliyeti yürütmüş olan Faruk Fatih Özer'in, borsada işlem yapan müşterilere ait paraları hesabına aktararak ülkeyi terk ettiği ve Arnavutluk'a gittiği yönündeki iddialara yönelik başlatılan soruşturma kapsamında adı geçen kişi hakkında 23 Nisan 2021 tarihinde uluslararası çapta aranmasına yönelik kırmızı bülten tanzim ettirilmiştir. Adı geçen şahsın, Arnavutluk'ta bulunduğuna yönelik bilginin öğrenilmesinin ardından 11 Haziran 2021 tarihinde, Adalet Bakanlığı tarafından Arnavutluk'tan ülkemize iadesi talep edilmiştir. Şahsın, 30 Ağustos 2022 tarihinde ülkemize iadesi için Arnavutluk'ta yakalanarak tutuklandığının bildirilmesi üzerine, 31 Ağustos 2022 tarihli Arnavutluk makamlarına yönelik yazımız ile şahıs hakkındaki iade talebimizi 11 Haziran 2021 tarihinde ilettiğimiz hatırlatılarak, talebimize istinaden şahsın iade sürecinin tez vakitte başlatılması istenmiştir" diyerek konuya açıklık getirdi.

Bakanlığın yaptığı açıklamanın devamında,  "Bazı basın ve yayın organlarında çıkan şahsın yakalanmasının ardından 29 gün sonra resmi iade talebinin gönderildiği yönündeki iddialar gerçek değildir. Faruk Fatih Özer hakkındaki iade sürecin boyunca Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip etmiş, süreçteki her işlemi hızlıca ve eksiksiz yerine getirmiştir. 19 Eylül 2022 tarihinde Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ, Arnavutluk Adalet Bakanı Sayın Ulsi Manja ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, konuyla ilgili hassasiyetimizi dile getirmişlerdir" denildi.

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 588 mağdurun ifadesine ulaşıldı!

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakim karşısında!

Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yakalandı! 40 bin 562 yıla kadar hapsi isteniyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön