07 / 05 / 2024

Adana Akdemik Meslek Odaları Birliği kuruldu!

Adana Akdemik Meslek Odaları Birliği kuruldu!

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği Adana Eezacı Odasında düzenledikleri ilk basın toplantısında kent ve ülke değerleri çerçevesinde, kamu yararı, üye ve halk çıkarlarını koruma doğrultusunda ortak faaliyet içinde bulunma mesajları verildi...



Kısa adı ADAMOB olan  Adana  Akademik Meslek Odaları Birliği Adana Eezacı Odasında düzenledikleri ilk basın toplantısında bağımsız, demokratik, sağlıklı, çevreye saygılı, eşit, özgür ve adil bir toplum, kent ve ülke değerleri çerçevesinde, kamu yararı, üye ve halk çıkarlarını koruma doğrultusunda ortak faaliyet içinde bulunma mesajları verildi. 

Adana Eczaeı Odası, Adana Tabip Odası, Adana Dişhekimleıi Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Barosu ve TMMOB İKK birlikteliği ile oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) dönem sözeüsü Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, hazırladıkları ortak bildiriyi basınla paylaştı. 

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gaffar Aktoz, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, TMMOB İKK Sekreteri Nazım Biçer'in hazır olduğu açıklamada TMMOB YKÜ Bahattin Şahin ile TMMOB'ye bağlı Adana Şube Başkanları ve üyeleri, eczacı ve hekimler katıldığı toplantıda oda başkanları protolıi imzaladı ADAMOB Dönem Sözcüsü Ecz. Ersun Özkan, "Anayasanın 135. Maddesinde tanımlanmış olan Kamu kurumu niteliğindeki Akademik Meslek Kuruluşlarının Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB). Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB)'nin Adana birimleri olarak. Adana Barosu, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Eczacı Odası, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Adana Tabip Odası, Adana Veteriner Hekimler Odası bir araya gelerek, kısa adı ADAMOB olan ADANA AKADEMİK MESLEK ODALARI BİRLİĞİ'ni oluşturmuş bulunuyoruz. Anayasamızın 135 inci maddesine göre Kamu Kurumu niteliğinde tanımlanan Meslek Odaları'nın, Toplumun ve Kamunun hak ve çıkarlarının korunması yönünde toplumsal sorumluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle Meslek Odaları'nın gerek kendi meslek alanlarında gerekse de meslek alanları ile ilintili tüm yaşamsal alanlarda toplumsal gelişmeyi hedefleyen yaklaşımlar sergilemesi kamusal sorumluluğunun gereğidir. 

Bu anlamda uzmanlık bilgisine sahip olduğumuz mesleklerimizin sorunlarının ülkemizin sorunlarından, meslektaşlarımızın sorunlarının ise toplumun sorunlarından ayrıştırılamayacağı bilinciyle; Cumhuriyetimizin Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti olma niteliğine ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak anlayışı çerçevesinde oluşturulan Adana Akademik Meslek Odakları Birliği ( ADAMOB); Sanayileşmiş, bağımsız, demokratik, sağlıklı, çevreye saygılı, eşit, özgür ve adil bir toplum, kent ve ülke değerleri çerçevesinde, kamu yararı, üye ve halk çıkarlarını koruma doğrultusunda ortak faaliyet içinde bulunmak, Adana'da Kurulu Akademik Meslek Kuruluşları arasında düzenli bir iletişim ortamı oluşturmak, oılak sorunlar ve amaçlar çerçevesinde koordinasyon sağlamak, bu yolla mesleki ve bilimsel platformların gelişmesine, demokratik ve örgütlü bir toplum yapısını oluşturma sürecine katkıda bulunmak. Akademik Meslek Kuruluşları arasındaki mesleki dayanışmayı arttırmak. Akademik Meslek Kuruluşlarının ortak çalışmalar yapmasını sağlayarak dayanışma ve güç birliği ile şehrimizi sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent kültürüne ulaştırmak, bu kapsamda toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak, şeklinde belirlenen temel ilkeler çerçevesinde; ulusal ve yerel düzeyde oluşacak, gündem ile ilgili yazılı ve görsel basında yapılacak açıklamalar ve diğer faaliyetlerle toplumu ve yetkilileri bilgilendirmeyi, kamuoyu oluşturmayı hedeflemektedir" diye konuştu. 

Ecz. Özkan, "Kuruluş kapsam ve amacımızı sizlerle paylaşırken, bugün dava konusu edilmiş önemli bir kent sorunumuzla ilgili olarak fikirlerimizi de sizlere aktarmak istiyoruz. Şehirlere ilişkin imar planları sosyal, ekonomik, toplumsal yaşamın niteliği ve niceliği üzerinde kalıcı etkiler taşırlar. Kentin kültürel ve tarihi kimliğini koruyacak, kentin kaynaklarının akılcı kullanıldığı, ekolojik dengelerin önemsendiği, sürdürülebilir gelişme ve kalkınmayı sağlayacak, çarpık yapılaşma ve betonlaşmayı önleyecek bir kentleşme anlayışı ve kent yönetim biçimi mutlaka temel alınmalıdır. 

Bu anlamda 5 Ocak Stadyum alanı için hazırlanan AVM ve çok katlı konut projesi ile  TOKİ  tarafından, bölgede var olan bina yoğunluğu, çözülemeyecek trafik sıkışıklığı sorunları görmezden gelinerek yeşil alan ve düşük yoğunluklu yerleşim alanları acımasızca yok edilmeye çalışılmaktadır. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön