04 / 05 / 2024

Adana Buruk'taki SODES parkı hizmete açıldı!

Adana Buruk'taki SODES parkı hizmete açıldı!

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkısı ile Adana'da beş bölgeye yapılan beş parktan birisi olan Buruk İstiklal Mahallesi TOKİ Tarımköy konutlarının bulunduğu bölgede hizmete açıldı..



ADANA - Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkısı ile yapılan beş bölgeye beş parktan birisi olan Buruk İstiklal Mahallesi  TOKİ  Tarımköy konutlarının bulunduğu bölgede hizmete açıldı. 


Burada yapılan açılış programına AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman ile Sarıçam Belediye Başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ahmet Zenbilci, burada yaptığı konuşmada Buruk bölgesinin temel sorununun altyapı olduğunu belirterek bu sorunu çözmek için çok mücadele ettiğini söyledi. Altyapı sorunu çözülememesine rağmen merkez yerleşim biriminde 10 bin metrekare asfalt kaplama yol yaparak halkı çamurdan ve tozdan kurtardığını belirten Başkan Zenbilci, "Yeni yerleşim alanlarında da yaklaşık 25 bin metre satıh kaplama yol yaptık. Belediye meclis üyelerimiz ile el ele vererek, parti teşkilatımız ve sizlerin de destekleri ile ilçemize bir milyon metrekare asfalt yol, 750 bin metrekare den fazla kilit parke yol yaptık. Belediye hizmet binamızın fiziki olarak yüzde 80'den fazlasını tamamladık. Allah kısmet ederse Aralık ayı içinde tamamlanacak. Kapalı semt pazarı, parklar ve bir çok hizmetleri tamamlama aşamasına getirdik. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanımızın desteği ile Osmangazi Mahallesine içinde şelalenin de olduğu bir park yapıyoruz. Gültepe mahallesine yaklaşık 8 dönüm ve Mehmet Akif Ersoy mahallesine de yine 7 dönüm civarında bir parkı kazandırıyoruz. Tüm bu hizmetleri önümüzdeki günlerde tamamlayarak halkımızın kullanımına açacağız.Sizlere daha iyi hizmet sunmak için, Buruk'un alt yapı sorunlarını tamamlamak için AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı ile yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi. 


Daha sonra tüm katılımcılarla birlikte parkın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Zenbilci ve katılımcılar parkı gezdiler. Bu arada Sarıçam Burukspor'lu yıldız futbol takımı da park açılışında Başkan Ahmet Zenbilci ile birlikte fotoğraf çekildi. 


Adana Ekspres




Geri Dön