28 / 04 / 2024

Bursa Beşevler Bölge Parkı hizmete açıldı!

Bursa Beşevler Bölge Parkı hizmete açıldı!

ı 2 milyon metrekarelik yeşil alan projeleri arasında yer alan 41 bin metrekarelik Beşevler Bölge Parkı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.




Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem Bursa’ya kazandırdığı 2 milyon metrekarelik yeşil alan projeleri arasında yer alan 41 bin metrekarelik Beşevler Bölge Parkı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 41 dönüm alan üzerine yapılan park için ‘41 kere maşallah’ diyerek başladığı konuşmasında Nilüferlilere seslendi ve “Bu güzel parkın tadını çıkarın, Recep Altepe’yi de unutmayın” dedi.


Bursa’nın yaşanabilir, sağlıklı bir kent olması ve ‘Yeşil Bursa’ adını tekrar kazanması amacıyla yerleşimin yoğun olduğu bölgelerdeki BUSKİ’ye ait su depolarının bulunduğu alanları yeniden düzenleyerek yeşil alan olarak halkın kullanımına açan Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Su Deposu’nun bulunduğu 41 bin metrekarelik alanı da ayrıcalıklı bir park haline getirdi. Kısa bir süre öncesine kadar su deposu alanı olarak etrafı duvarlarla çevrili olan alan; içinde çeşitli oyun ve rekreasyon alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları, yeşil alanlar, kafeterya ve restoranların bulunduğu Beşevler Bölge Parkı, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Müziği Topluluğu’nun konseri ile başlayan törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Canan Candemir Çelik, Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.


“Yeşil için imkanları zorluyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak hava, kara ve denizdeki ulaşım yatırımlarından raylı sistemlere, spordan tarihi ve kültürel mirasa, alt ve üst yapıdan çevre projelerine kadar çok geniş bir alanda hizmet verdiklerini söyledi. Belediye binası, bilim teknoloji merkezi ve stadyum gibi anıtsal yapıların bu dönem kente kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bunun yanında yüzbinlerce metrekarelik büyük parkları bu dönem Bursalılarla buluşturuyoruz. Bursa’nın daha yeşil bir kent olması için tüm fırsatları zorluyoruz. Çünkü nüfusun büyük bir bölümü özellikle de kadınlar ve çocuklarımız günlerinin büyük bölümünü mahallelerde geçiriyor, mahalle dışına fazla çıkamıyorlar. Bu nedenle tüm mahallelerimize böyle aktivite alanları kazandırmaya çalışıyoruz. Burası da BUSKİ depolarının bulunduğu koruma alanı olarak yıllardır atıl halde duruyordu. Yeşil alan ve spor alanı olarak bölgeye kazandırdık. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.


“41 kere maşallah”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da 41 dönüm alan üzerinde yapılan park için “41 kere maşallah” diyerek konuşmasına başladı. Belediyelerin vazifesinin günlük hayatı yaşanabilir hale getirmek olduğunu dile getiren Arınç, “Burası herkesin huzur duyacağı, istifade edeceği bir alan olmuş. Yeşil alanlar halkımızın günlük yaşam içinde huzur bulduğu alanlar. Büyükşehir Belediyemiz de sadece merkezde değil tüm ilçelerde böyle hizmetlere önem veriyor. Burada fazla nutuk atmaya gerek yok. Eser ortada, eserin kendisi konuşuyor. Beni güzel yaptılar, iyi ki yaptılar, ben Nilüfer´e yakıştım diyor. İnsanlar belki burayı görmek için bile gelecekler, eşleri torunları ile birlikte olacaklar. Büyükşehir Belediyemizin ulaşımdan yeşil alanlara, sağlıktan eğitime, spora kadar her türlü alanda katkısı var. Yapılan yüzlerce esere, böyle büyük kaliteli, niteliklilerini de ekliyoruz. Nilüfer´de böyle bir güzellik görünce umarım bu güzelliği 6 ayda unutmazsınız. 6 ay sonra büyük bir sınav var. Sizlerin karşısında olacağız. Sizlerin takdiri olursa hizmet etmek istiyoruz. Yapılamayan, göz ardı edilen ne varsa 6 ay sonra bunları gerçekleştirecek insanları bulalım. Biz Bursa halkının tercihlerine her zaman saygılıyız. Yeter ki Bursa´nın menfaatlerini düşünerek tercih yapalım. Ben şimdi buradan ayrılmak durumundayım ama siz buranın keyfini çıkarın Recep Altepe’yi de unutmayın” diye konuştu.

Kendisini 40 günlük Bursalı olarak tarif eden Vali Münir Karaloğlu da Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üst yapıdan toplu ulaşıma, tramvay ve metrodan tarihi mirasa kadar her alanda çok sayıda proje uyguladığını gördüğünü belirterek, bunun memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol üyeleri, açılış kurdelesini kestikten sonra parkı gezdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön