29 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'daki müteahhitler sorunlarına çare arıyor!

Adana Ceyhan'daki müteahhitler sorunlarına çare arıyor!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde İnşaat ve müteahhitlik alanında faaliyet gösteren müteahhitler, sektörünün biran önce açılması konusunda sorunları Ceyhan Ticaret Odası Toplantı salonunda anlattılar.



Ceyhan Ticaret Odası Toplantı salonunda AKP  Adana  İl Başkanı Fikret Yeni’yle bir araya gelen yaklaşık 20 Müteahhit Ceyhan’da tıkanan inşaat Sektörünün biran önce açılması konusunda sorunlarını dile getirdiler.


Müteahhitler Yeni’ye Ceyhan Belediyesinin Meclis kararıyla yeni yapılan binalara trafiğin rahatlaması acısından otopark yapılması zorunlu kılınırken birilerinin Ceyhan’ın yararına olan bu projeyi Bimer’e şikayet ederek İnşaat sektörünün önünü adeta tıkadığını söylediler..


Bugüne kadarki projelerimizde dairemizi otopark üzeri projelendirip yapmaktaydık. Daire sahipleri ve yerleşkede bulunan halk otopark sorununun giderdiğinden ayrıca araçlarını güvenli şekilde muhafaza edebildikleri için memnuniyetlerini bildiriyorlardı. Otoparklı projemiz Şehrin sokaklarında bulunan araçların trafik sıkıntılarını da gideriyordu. Birilerinin şikayetinden dolayı şu anki projelerimize Otopark izni alamıyoruz. Bunun zararı ise müteahhitlere oluyor. Vatandaş otoparklı daire talep ediyor.Arsa sahibiyle yapılan anlaşmada vatandaş otopark istiyor. Çünkü hem trafik rahatlıyor hem daire değerleniyor. Arsa sahipleri ile yapılan anlaşmalarda Otopark projeleri mevcut. Şuan projeler değişsin Noter Masrafı raiş bedeline göre değişiyor en düşük 5 bin civarında masraf gidiyor. Bu da arsa sahiplerinin işine gelmiyor. Burada olan müteahhitte oluyor hem işi kaybediyor.Hem de zarar ediyor. Daire alacak olan vatandaşlar otoparksız ev almak istemiyorlar.Birde Kat yüksekliği artmadan İmar a açılmadığından dolayı Ev fiyatları artıyor.Bunun yanında Otopark sıkıntısı çıkınca inşaat sektörü tıkandığını söylediler.


Ceyhan’da bulunan yaklaşık 200 Müteahhit inşaat sektörünün Ceyhan’da sekteye uğratılmaması konusunda Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne imza vererek bu projenin Ceyhan’a faydası olduğunu dile getiren Müteahhitler Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Dilekçelerine cevaben gelen yazıyı da hatırlattılar


Adana Bölge


Geri Dön