29 / 04 / 2024

Adana Dilberler Sekisi'ndeki yol çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Adana Dilberler Sekisi'ndeki yol çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Adana'da heyelan nedeniyle istinat duvarının çökmesi üzerine tek yönlü olarak araç trafiğine kapanan Dilberler Sekisi'nde onarım çalışmalarının ağır ilerlemesi büyük tepki topluyor.



Adana'da Özdemir Sabancı Bulvarı'nda meydana gelen heyelan nedeniyle yol 15 günden beri tek yönlü olarak trafiğe kapalı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri15 gündür heyelan bölgesinde çalışıyor ancak çalışmalar o kadar ağır aksak ilerliyor ki, sorun çözüleceği yerde daha çok sıkıntı yaşanıyor. Kent merkezine gitmek için bu yolu kullanan sürücüler hastaneler yönüne yönlendirilince özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik tıkanıyor. 500 metrelik mesafeyi geçmek için dakikalarca araçta bekleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne ateş püskürüyor. 


KİLOMETRELERCE KUYRUK 

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlardan sonra Dilberler Sekisi'nin üst tarafında kalan istinat duvarı büyük bir gürültü ile çöktü. Orada yaşayanlara korkulu anlar yaşatan bu olayın ardından yol tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.  Adana  Büyükşehir Belediyesi ekipleri heyelan bölgesinde çalışma başlattı. Ancak tek bir kepçe, kamyon ve 6 işçi ile yürütülen çalışmalar yetersiz kaldı. Aradan 15 gün geçmesine rağmen gözle görülür bir ilerleme kaydedilmemesi vatandaşı çileden çıkarttı. Kuzeyden kent merkezine doğru akan trafik hastaneler yönüne verilince 500 metrelik mesafede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. İnsanlar işlerine geç kaldı, gideceği yere zamanında ulaşamadı. 


BU KENT BUNU HAK ETMİYOR 

Başka kentlerde bu tür olaylarda belediye ekiplerinin bütün gücü ile müdahale ederek sorunu kısa sürede çözüme kavuşturduğunu söyleyen Adanalılar, "Büyükşehir Belediyesi hizmet üretmekte gerçekten sınıfta kalıyor. Daha önce de benzer örnekleri yaşandı. Toros Caddesi'ndeki kaldırım yenileme çalışmaları aylar sürdü. Esnaf perişan oldu. Burada da durum aynı. 15 gün geçti istinat duvarı onarılamadı. 6 kişi ile iş biter mi? Ankara'da 75 günde alt geçit, Gaziantep 40 günde kavşak yapılıyor. Ama Adana'da 15 gündür istinat duvarı yapılmadı. Daha da sürecekmiş. Adana halkı böyle bir yönetimi hak etmiyor. 'Sahipsiz Adana' sözü tam yerine oturuyor" diye tepkilerini gösterdiler. 


Sabah Güney


Geri Dön