09 / 05 / 2024

Adana Forum AVM kararı Meclis'ten geçti!

Adana Forum AVM kararı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediyesi meclisinin bugün yapılan oturumuna Forum AVM oylaması damgasını vurdu. MHP'li meclis üyeleri, Forum AVM teklifine ret oyu veren CHP'lilere misilleme yaparak Çukurova Belediyesi'nin teklifine ret oyu kullandı.



Adana Büyükşehir Belediyesi meclisinin bugün yapılan oturumuna Forum AVM oylaması damgasını vurdu. MHP'li meclis üyeleri, Forum AVM teklifine ret oyu veren CHP'lilere misilleme yaparak Çukurova Belediyesi'nin teklifine ret oyu kullandı. Bunun üzerine CHP'li meclis üyeleri, Başkan Soner Çetin ile birlikte salonu terk etti. 


Forum AVM inşaatının yapılacağı Huzurevleri Mahallesi 7180 ada 4 parsele ilişkin 1/5000'lik Nazım İmar Planı'na ait değişiklik Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı 4'üncü birleşiminde gündeme alındı. İlgili komisyonların "1,60 yoğunluğun herhangi bir artış yapılmadan korunması ve konut alanının ticaret alanı olarak değiştirilmesine" ilişkin oy çokluğuyla aldıkları karar AK Parti ve CHP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 

CHP'lilerin karşı oy nin oylarıyla reddedilmesi üzerine Ak Parti Grup başkanvekili Ozan Gülaçtı ile Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bu durumun şık olmadığını, evrakın yeniden komisyona gönderilerek değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdiler. 

vermesi üzerine MHP'li meclis üyeleri de "Şambayat Mahallesi 11193 ada3 parsel ile 11187 ada 9 parselin konut alanı fonksiyonundan resmi alan fonksiyonuna dönüştürülmesini ve Kireçocağı 100. Yıl Mahallesi 7811 ada 3 nolu parsel çevresindeki yapılaşma yoğunluğuna uygun olacak şekilde 1,6 yoğunluklu konut ve ticaret alanı fonksiyonuna çevrilmesini" öngören komisyon raporuna red oyu vererek meclisten geçmesini engelledi. 


Adana Ekspres


Geri Dön