28 / 04 / 2024

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis'ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren karar TBMM'den geçti. 30 gün içinde bildirilmesi gerekiyor. İşte detaylar...



Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren yeni konut kiralama düzenlemelerini içeren kanun teklifi Meclis tarafından onaylandı.  30 gün içinde belgeler eksiksiz bir şekilde bildirilmesi gerekiyor, aksi takdirde ceza uygulanacak.

YENİ KONUT KİRALAMA MECLİS'TEN GEÇTİ!

Ev sahipleri için artık zorunlu hale gelecek olan bu düzenlemeler, turistik amaçlı konut kiralamalarını düzenleyerek sektörde düzeni sağlamayı amaçlıyor.

Yeni Kanun, ev sahiplerine, turistik kiralama faaliyeti için alınması gereken izin belgesini zorunlu kılıyor.

Bu belge için başvuru yapan ev sahiplerinden, turistik kiralama için uygun görülen bağımsız bölümle ilgili tüm kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı kararı ibraz etmeleri isteniyor.

Öte yandan turistik kiralama izin belgesi alacak olanlar için belgelendirme süreci, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na göre belirlenmiş A grup seyahat acentaları aracılığı ile yapılacak.

 Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

1 MİLYON LİRAYA KADAR CEZASI VAR!

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Kanun aynı zamanda çeşitli cezai yaptırımlar da kapsıyor. İzin belgesi olmadan konut kiralayan konut sahiplerine ve belirli kurallara uymayanlara 1 milyon TL'lere kadar çıkan çeşitli idari para cezaları uygulanacak.

Bu cezalar, belirli süreler içinde izin belgesi alınmaması veya ihlallerin devam etmesi durumunda artırılacak. 

Belirli durumları düzenleyen bu kanunda turistik konut kiralama sektöründe şeffaflığı artırmayı, ev sahiplerini korumayı ve kalite standartlarını yükseltmeyi hedeflemekte. 

 Yeni konut kiralama düzenlemesi Meclis ten geçti! Ev sahipleri 30 gün süreniz var! Artık zorunlu olacak! 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı  Nizameddin Aşa, “Son 1-2 ay içerisinde kiralık konut adedi çoğaldı biz de bunu ona da bağlıyoruz fiyatların yüksek olmasına da bağlıyoruz birçok nedeni var tabi bunun zaten bir konut bolluğu yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Eskiden emlakçıların elinde hiçbir konut yokken, şu anda her emlakçının elinde 3 tane 5 tane kiralık konut var yani, bakıyorsun, bir sokağa çık en az 3-5 tane afiş görebiliyorsun yani konut bollaşıyor ve fiyatlarda düşecek" diye konuştu.

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Geri Dön