02 / 05 / 2024

Adana "İnşaat ve IHSS 2009" fuarı açıldı

Adana

"Adana İnşaat Fuarı ile IHS-Isıtma Soğutma Havalandırma Fuarı"nın açılışı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre merkezindeki törenle gerçekleştirildi.



Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Babacan, törende, Türkiye'nin ekonomide parlayan yıldızı olan inşaat sektörünün diğer sektörlere lokomotif görevi yaptığını, bugün dünyada finansal kriz sürer ve bütün dünya ülkeleri bundan nasıl çıkacağının hesabını yaparken, Türkiye'de bölgede şenlik havasındaki fuarların kapısını açmasının heyecan verici olduğunu kaydetti.

Yerel seçim öncesi özellikle gözden ırak mahallelerde inşaat malzemeleri satışında ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Babacan, şunları söyledi:
"Bunun ana nedeni, imar uygulamalarını kontrol etmekle görevli, ruhsatsız, plansız ve projesiz yapılan inşaatlara, ileride ciddi sıkıntı doğurabilecek ve insan yaşamını doğrudan etkileyebilecek çirkin yapılaşmalara seçim öncesi göz yumulması. Bu yapılar kentin yapısını bozmakta ve altyapı yetersizliğini gündeme getirmekte. Seçim sonrası da bundan sorumlu kurum ve kuruluşları arama zorunluluğunu önümüze getirmekte."

SIRBİSTAN'DAN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Sırbistan Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Vidosava Dzagiç ise Adana'da modern kentleşmenin ve gelenekselliği buluştuğunu gördüğünü ifade ederek, "Bu da bizim gelecekte yapacağımız işbirliğinin temsilidir" dedi. Dzagiç, bugün gerçekleştirecekleri ikili görüşmeler sonucu, yarın  Adana  Ticaret Odasıyla imzalayacakları işbirliği yapacakları protokolün, bir Türkiye ve Sırbistan açılımı olduğunu belirterek, "Buradan tüm Türk iş adamlarına duyuruda bulunuyorum. Türk iş adamlarının sadece Sırbistan'da yatırım yapmasını değil, birlikte ülkelerimizde ve üçüncü ülkelerde yatırım yapmayı istiyoruz" diye
konuştu.

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de, fuarın inşaat sektöründe yapılan yatırımların ihtiyaçlarına hızlı cevap verecek şekilde hazırlandığını ve Çukurova başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'ya kadar tüm bölgeye hitap edeceğini belirtti.

Ersözlü, geçen yıl açtıkları fuarı 47 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin gezdiğini, bu yıl ise 50 bin kişinin gezmesini beklediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Fuara, ülkemizin yanı sıra Çin, Almanya, Küveyt, İtalya, ABD, Japonya, Belçika, Hollanda ve Norveç'ten 150 firma ve firma temsilcisi katılmakta. Ulaşımı rahatlatmak amacıyla 26 kentten fuara ücretsiz otobüsler kaldırıyoruz. Ayrıca, Sırbistan, Irak, İran, Gürcistan, Suriye, Ürdün ve Rusya'dan ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. Düzenleyeceğimiz her iki fuar sektöre büyük moral olmasının yanında iç satışların artmasına da katkı sağlayacak."
Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ise inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu usta ve kalfaların Adana'da bulunduğunu, yurt dışına açılmak isteyen iş adamlarına da her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Daha sonra yetkililer fuarın açılışını gerçekleştirerek, gezdiler. Açılışa, Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz de katıldı.

İlgili haber

Adana İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Geri Dön