04 / 05 / 2024

Adana Karataş yenileniyor!

Adana Karataş yenileniyor!

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçesini turizmle buluşturmak için çırpınıyor. Antik Magarsus Kentinin açığa çıktığını müjdeleyen Unal, Karataş Magosa arası Feribot için de müjdeyi verdi.



Turizm kökenli Başkan Ünal, ilçesini turizmle buluşturmak için çırpınıyor. Antik Magarsus Kentinin açığa çıktığını müjdeleyen Unal, Karataş Magosa arası Feribot için de müjdeyi verdi. 


KARATAŞ KIBRIS ARASI FERİBOT 


Adana Karataş'tan Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri başlayacak! Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçenin değişimi için düğmeye bastı, 22 milyon TL borçla devraldığı Karataş Belediyesi'nde projelerine devam ediyor. Karataş'tan Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri başlayacak. Karataş'ın cazibe merkezi olması konusunda önünde herhangi bir engelin olmadığına dikkat çeken Ünal, 'Karataş-Magosa arası deniz otobüsü seferleriyle insanlar 2 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede Magosa Limanı'nda olacak. Bu proje Karataş ve  Adana  için çok önemli" dedi. 


2 BİN 500 YIL SONRA PERDE 


Adana'nın Karataş ilçesinde kazı çalışması süren Magarsus kenti antik tiyatrosu 2 bin 500 yıl sonra yeniden kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Tarihi MO 5'inci yüzyıla ulaşan antik kentin yaklaşık 2 bin 500 yıllık tiyatrosunda yapılan kazı çalışmaları sonucu tipik bir Helen tiyatrosu özelliği taşıyan yapının tamamı açığa çıkarıldı. 


Deniz manzaralı, 150 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve yaklaşık 3 bin kişilik olduğu tahmin edilen antik tiyatro, sanat hayatına kazandırılıyor. Antik tiyatro 2 bin 500 yıl sonra yeniden 'perde' diyerek hem sanatseverleri hem de turistleri çekmeyi hedefliyor. 


Karataş ilçe'yi 22 Milyon TL Borçla devralmasına rağmen yılmadan proje üretmeye çalışan Başkan Boğaçhan Ünal, kurtuluş reçetesi olarak gördüğü iki projenin hayata geçmesiyle ekonomik anlamda büyük ilerleme kaydedecek. 


CAZİBE MERKEZİ OLACAK 


Egemen Gazetesi Genel Koordinatörü Hülya Ekmekçi'ye iki projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Ünal, Karataş'ın cazibe merkezi olması konusunda önünde herhangi bir engelin olmadığına dikkat çekti. Ünal, 'KarataşMagosa arası deniz otobüsü seferleriyle insanlar 2 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede Magosa Limanı'nda olacak. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bizlere sadece güvenlik noktası bildirmesini istiyoruz. Bu proje Karataş ve Adana için çok önemli. Alt yapı konusunda ASKİ çalışmaları başlattı,1/25 binlik imar planlarımız tamam. Su sorunumuz çözüldü. 50 yıldır belediyelik olan Karataş'ta alt yapı olmaması çok büyük bir üzüntü, Hizmetler bugüne kadar hep Adana'nın kuzeyine yapılmış, Güneydeki Karataş hiç görülmemiş bile. 

Adana'nın Karataş'a ihtiyacı var. Denizi olan tek ilçemiz daha çok ilgiyi ve yatırımı hak ediyor" diye konuştu. 

Adana'nın Karataş ilçesinde kazı çalışması süren Magarsus kenti antik tiyatrosu 2 bin 500 yıl sonra yeniden kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. 


KARATAŞ'TA TARİH KONUŞACAK 


Tarihi MÖ 5'inci yüzyıla ulaşan antik kentin yaklaşık 2 bin 500 yıllık tiyatrosunda yapılan kazı çalışmaları sonucu tipik bir Helen tiyatrosu özelliği taşıyan yapının açığa çıkmasıyla Karataş'ta turizm patlaması yaşanması bekleniyor. Büyük İskender'in her sefer öncesinde ziyaret ettiği, kurbanlar kestiği, tapınak bölgesi ilki bu yıl yapılan "İskender" festivaliyle daha da anlam kazandı. Deniz manzaralı, 150 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve yaklaşık 3 bin kişilik olduğu tahmin edilen antik tiyatro kazı çalışmalarında sona gelindi. 


DENİZ YOLU AÇILACAK, TURİZM BAŞLAYACAK 


Kültür ve sanat hayatına kazandırılacak antik tiyatroda 2 bin 500 yıl sonra yeniden 'perde' denilerek, sanatseverler ağırlanacak. 

Geziye açılmasıyla birlikte turizm açısından büyük patlama yaşanması bekleniyor. Karataş için, altyapı sorunu ve arıtma tesislerinin de gün saydığı şu dönemler, yaz için hazırlığı da beraberinde getiriyor. Bu yaz Adana'yı tarih turizmi ile buluşturacak Karataş İlçe için tarihi bir dönüm noktası yaşanması bekleniyor. 


HERŞEY KARATAŞ İÇİN 


Her şeyi Karataş halkının menfaati için yapacaklarını belirten Ünal, "Öylesine hayallerimiz var ki hepsini bir bir hayata geçireceğiz. 

Karataş beklediğinden fazlasını alacak. Başta da dediğim gibi Karataş benim her şeyimdir. 

Burada doğduk burada öleceğiz. Mezarımızda burada olacak. Karataş hak ettiği yerde mutlaka olacak ve olmalı. Bunun başka bir şekli yok. 

Karataş'ımızı turizm cenneti yaparak halkımızla birlikle taçlandıracağız" dedi. 


KARATAŞ'A BORÇ ÖDEME ZAMANI 


Karataş'ın turizm kökenli Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçeyi turizmle buluşturma planlarına devam ediyor. Kıbrıs'a yapılacak Feribot seferleri, Orman Kampı içinde yer alacak Bungalov evler ve Tarihi Magarsus Kentiyle Karataş'ı tavan yaptıracak projeleri arka arkaya hayata geçirmek için çalışan Ünal, "Gün Karataş'a borç ödeme günüdür. Bunu sadece Karataşlı olanlardan değil tüm Adanalılardan istiyorum. 

Karataş hepimizin boynunun borcudur. Adana için kurtuluş reçetesi Karataş olacak. Bu nedenle her Adanalı borcunu ödemeyi bir görev saymalı, ilçenin tanıtımına katkı koymalıdır" dedi. 


Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön