06 / 05 / 2024

Adana Karataş yolunda sorunlar çözülmedi!

Adana Karataş yolunda sorunlar çözülmedi!

Karataş Yolu'nda yaşanan kamulaştırma sorununu çözen Karayolları Genel Müdürlüğü, aradan 14 ay geçmesine rağmen trafiği tehlikeye düşüren yolu bir türlü tamamlamadı.



Adana - Karataş Yolu'nun genişletme çalışmaları sırasında bir çırçır fabrikası ile yaşadığı kamulaştırma sorununu yargı yoluyla çözüme kavuşturan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), anlaşmanın üzerinden 14 ay geçmesine rağmen nedense tehlikeye açık davetiye çıkaran sorunu çözmüyor. Duble yolun tek şeride düşmesinden dolayı trafiğin tehlikeye düştüğünü belirten vatandaşlar, zaman geçirilmeden sorunun çözülmesini istedi. 


MAHKEME ÇÖZDÜ 

KGM, duble yol çalışmaları esnasında Karataş Yolu üzerinde faaliyet gösteren bir çırçır fabrikası ile kamulaştırma sorunu yaşadı. Projeyle fabrikanın deposunun ortadan kaldırıldığını belirten fabrika sahipleri, KGM'nin belirlediği kamulaştırma bedelini yetersiz bulunca konu yargıya taşındı.  Adana  2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava karara bağlandı ve kamulaştırma bedeli 514 bin 401 lira olarak belirlendi. 


KGM NEYİ BEKLİYOR? 

Mahkemenin belirlediği parayı yatıran KGM, kararı Yargıtay'a taşıdı ancak binanın yıkımı konusunda harekete geçmedi. Fabrika sahipleri, yıkım işleminin KGM tarafından gerçekleşmesi halinde zararın daha da büyümesinden çekindikleri için yıkımı gerçekleştirdi. Yıkımın üzerinden 14 ay geçmesine rağmen KGM, trafiği tehlikeye düşüren sorunu çözmek için kılını kıpırdatmadı. Yetkililerin duyarsızlığı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.


Sabah Güney


Geri Dön