29 / 04 / 2024

Adana Optimum AVM kapılarını açtı!

Adana Optimum AVM kapılarını açtı!

Rusya ve Türkiyede toplam 10 gayrimenkul projesini tamamlayan Rönesans Gayrimenkul Yatırım,  Adana Optimum için 230 milyon TLlik yatırım yaptı. Optimum, kapılarını renkli törenle ziyaretçilere açtı



Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.nin (RGY) Türkiyedeki outlet AVM konseptine benzersiz bir boyut kattığı ve yoğun ilgi gören, uluslararası ödüllü Optimum zincirinin  Ankara  ve İstanbuldan sonra üçüncü halkası olan  Adana  Optimum, kapılarını renkli törenle ziyaretçilere açtı. Projeye 230 milyon TL yatırım yapan RGY, Rusya ve Türkiyedeki 10. gayrimenkul projesini tamamlayarak, kiralanabilir AVM büyüklüğünü 260 bin metrekareye ulaştırdı.



Rönesans Grubunun 2006 yılında ticari gayrimenkul yatırım ve geliştirme amacıyla kurduğu Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGY) Rusya ve Türkiyede alışveriş merkezi ve ofislerden oluşan 10 projesini kısa sürede tamamladı. RGYnin 230 milyon TL yatırım ile gerçekleştirdiği en yeni projesi Adana Optimum kapılarını açarak, RGYnin tamamlanan 10. projesi oldu. Türkiyedeki outlet AVM konseptine yeni bir boyut kazandıran Optimum AVMlerin Ankara ve İstanbuldan sonra üçüncü halkası olan Adana Optimum, 70 bin metrekarelik kiralanabilir alanında 175 seçkin markayı Adanalılarla buluşturuyor. Yılda yaklaşık 12 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak olan Adana Optimumda Migros, Koçtaş, Media Markt, Mango, Park Bravo, Beymen, LCW, Koton, C&A gibi önemli ve büyük markalar ile mağazacılık isimleri yer alıyor.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak

7 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşen açılış kokteylinde konuşma yapan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Adana Optimum ile Türkiyenin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek Adana Optimum AVM bugüne kadar Adanada yapılmış olan en büyük ve görkemli yatırım oldu. 32 bin metrekarelik arsanın üzerine Adananın en büyük 145 bin m2lik inşaat alanına sahip binasını inşa ettik.  Bu alanda bulunan okulun yerine 28 derslikli yepyeni bir okul yaptırdık. Bin kişinin 2 yıla yakın süren çalışmalarının sonucunda ortaya güzel bir eser çıktı. Alışveriş merkezimiz yılda 12 milyon ziyaretçini ağırlamasını öngörüyoruz dedi.

2 bin 500 gence istihdam sağlanacak

Adana Optimum AVMnin Adananın gelişmesine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Ilıcak Yatırımımızın 2 bin 500 gencimize istihdam sağlayacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Gençlerimize iş olanağı sunmanın yanı sıra bölgenin de kalkınmasına yardımcı olacak projemizde bize ilk günden itibaren her türlü desteği sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımıza, Yüreğir Belediye Başkanımıza ve diğer tüm resmi kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Projenin yapımında emeği geçen binlerce işçi arkadaşımıza, mühendislerimize, mimarlarımıza projenin tüm kademelerinde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi. 



Eğlencenin kalbi olacak

Adana Optimum, 10 büyük salonlu Avşar Sineması, 16 kulvarlık olimpik ölçülere sahip  bowling salonu, bölgenin ilk lazer oyun alanı, Playland çocuk ve eğlence merkezi, 25ten fazla restoran ve fast food ünitesinin yanı sıra 450 metrekarelik gerçek buz pistiyle de  bölgedeki en renkli eğlence ve alışveriş alanı olacak. Mimari tasarımıyla da fark yaratan Adana Optimumda, Adana ve Çukurovanın otantik güzelliğini, bölge efsanelerini, verimli topraklara can veren Seyhan Nehrini ve çalışkan insanlarını simgeleyen dev tablo da büyük ilgi görüyor.



Doğa dostu teknolojisiyle de fark yaratan Adanan Optimum, güneş kolektörü kullanım ile yüzde 35, teknolojik ısıtma soğutma geri kazanımlı santral yatırımı ile yüzde 20, yeraltı suyu devresi ile soğutma sisteminde yüzde 40 tasarruf sağlanıyor.

RGYnin gurur veren rekor büyümesi

Gayrimenkul projelerini hızla tamamlayan ve tamamladığı projelerle de yoğun ilgi ve kira geliri sağlayan RGY, bugüne kadar Rusya ve Türkiyede tamamladığı 10 proje ile kiralanabilir AVM büyüklüğünü 260 bin metrekareye ulaştırdı. Türkiyede 210 bin metrekare, Rusyada 50 bin metrekare kiralanabilir AVM ve ofis alanı bulunan RGY, tamamlayacağı gayrimenkul sayısını üç ay içinde 14e, üç yıl içinde ise 30a ulaştırmayı hedefliyor. RGY, bu rekor başarıyla Rusya ve Türkiyedeki ilk üç oyuncu arasına girmeyi planlıyor.
RGYnin ulusal ve uluslararası alanda ödül almış alışveriş merkezi projeleri arasında; Optimum Ankara, Optimum İstanbul, Optimum Adana, Kozzy AVM (İstanbul), Sankopark AVM (Gaziantep), Malatya Park, Şirehan AVM (Gaziantep), Aura Novosibirsk (Sibirya) yer alıyor. RGYnin ayrıca St. Petersburgda A sınıfı ofis binası yatırımları da bulunuyor. Bu yatırımlar arasında; Renaissance House (St. Petersburg), Renaissance Center (St. Petersburg), Renaissance Plaza (St. Petersburg) yer alıyor.


Geri Dön