19 / 05 / 2024

Sabancı Tesisleri'ndeki Kaktüskent tahliye edildi!

Sabancı Tesisleri'ndeki Kaktüskent tahliye edildi!

Sabancı Sosyal Tesisleri'nde uzun zamandır hizmet veren Kaktüskent tahliye edildi. İşletmeci Nuri Özbakır, "Milyonlarca liralık eşyam yedi eminde çürüyecek" dedi.



Adana Büyükşehir Belediyesi, Polisevi yakınındaki Sabancı Sosyal Tesisleri'ni KDV dahil 7 milyon liraya kamulaştırınca yaklaşık 6 yıldan beri tesisleri işleten Kaktüskent'in sahibi Nuri Özbakır'a yol göründü. İşletmeye 3 milyon liraya yakın yatırım yaptığını belirten Nuri Özbakır, "Büyükşehir Belediyesi burayı sosyal tesis yapmak için kamulaştırınca içindeki tüm eşyamı uygun bedelle kendilerine vermeyi teklif edecektim ancak Başkan Hüseyin Sözlü ile bir türlü görüşemedim. Şimdi eşyalarım yediemine gitti. Orada çürüyecek. Yazık oldu" dedi. 


TESİS KAMULAŞTIRILDI 

Adana'da eğlence dünyasına farklı bir soluk getiren yatırımları ile adından söz ettiren Nuri Özbakır, Kaktüs işletmeler zincirine Sabancı Sosyal Tesisleri'nde açtığı Kaksütkent'i de dahil ederek çalışmaya başladı. Yaklaşık 120 kişinin çalıştığı işletme açıldığı günden itibaren çok önemli organizasyonlara imza attı. Herkesin sevgisini kazanan Nuri Özbakır işletmeyi daha da büyütmenin ve yatırımlarını artırmanın yolunu ararken, Büyükşehir Belediyesi Sabancı grubu ile anlaşarak tesisi kamulaştırdı. İşletmeci Nuri Özbakır'dan da en kısa sürede işletmeyi boşaltması istendi. 


'7 GÜN İÇİNDE BOŞALT' 

Nuri Özbakır şaşkına döndü. Tesiste yaklaşık 3 milyon lirayı bulan eşyası vardı. Bu büyüklükteki bir tesisten çıkacak eşyayı koyabilecek kapasitede depo da yoktu. Büyükşehir'in kamulaştırdığı tesisi sosyal tesis olarak kullanacağı bilgisini alan Nuri Özbakır, tüm eşyalarını belirlenecek bir bedel karşılığında Büyükşehir'e vermenin yollarını aradı. Başkan Hüseyin Sözlü ile görüşebilmek için girişimlerde bulunan işletmeci Özbakır bunu başaramadı. Nuri Özbakır ne yapacağını kara kara düşünürken, Büyükşehir Belediyesi 7 gün içinde işletmeyi boşaltması için ihtarname gönderdi. Önceki güntesise gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri tüm eşyaları kamyonlara yükleyerek yediemine teslim etti. Eşyalarının bu şekilde boşaltılmasını nemli gözlerle izleyen Nuri Özbakır, "Ben bu memlekete yıllardır hizmet ediyorum. Onlarca insana ekmek veren bir işletmenin sonu böyle olmamalıydı. Büyükşehir Belediyesi burayı sosyal tesis yapacaksa hazır eşyaları değerlendirebilirdi. Çünkü hepsi buraya uygun olarak alınmış eşyalardı. Şimdi hepsi depoda çürüyecek. Yazık değil mi? Oysa Büyükşehir eşyaların bedelini kendisi belirlese hiç itiraz etmeyecektim" dedi. 



Sabah Güney


Geri Dön