29 / 04 / 2024

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.



Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Belediye binası, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra tedbir amaçlı boşaltıldı. İlçede de çok şiddetli bir biçimde hissedilen depremin ardından daha önce yıkım kararı alınan belediye binası tahliye edildi ve çalışanların bir kısmı izinli sayıldığı açıklandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi Mudaş Sosyal Tesisi'nde, yaptığı açıklamada, daha önce kentsel dönüşümle ilgili başlattıkları çalışmaların hızlanarak devam etmesi gerektiğini bir kez daha anladıklarını kaydetti.

 Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1 lik deprem sonrası tahliye edildi!

BİNA HEMEN TAHLİYE EDİLDİ

Belediye binalarının, ilçedeki en riskli yapılardan biri olduğunu belirten Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik. Tabi ki önümüzdeki bürokratik süreci de aşarak bu süreci daha hızlandırmamız gerekiyor. Bugün tedbir amaçlı belediye binamızı tahliye ettik.  Arkadaşlarımız çalışıyor, bu teknik çalışmalardan sonra sanıyorum rapor olumsuz çıkacak, can güvenliği açısından belediye binası kullanılamaz durumda olacaktır." diye konuştu. 

Öte yandan, Türkyılmaz, binanın 1976 senesinde yapıldığını belirterek "Daha önceden bizim de tespitlerimiz vardı. En ufak depremi dahi hissediyorduk. Hatta bir arabanın geçişinde de sallanan bir binaydı. Buranın yıkılmasına karar verdik. Binanın yerinde önceki yıllarda var olan tescilli bir yapı, o güzelim yapıyı tekrar yapmak için bir çalışmaya başlamıştık. Proje çalışmaları devam ediyordu. Bu önümüzdeki sürecin en önemli projelerinden bir tanesiydi." ifadesini kaydetti.

OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI

Mudanya'da depremin ardından şu an için olumsuzluk bulunmadığını dile getiren Türkyılmaz, "Tirilye'de birkaç eski tescilli yapıda, yıkım raporu alınmış binalarımızın Anıtlar Kurulundan onayı bekleniyordu. O binalarda birkaç duvar yıkılması gibi küçük şeyler var. Bugün de kuruldan geldiler. Onların da raporu doğrultusunda o binaların en kısa sürede yıkımı gerçekleşmiş olacak herhangi bir kazaya, belaya sebep olmadan." dedi.

Türkyılmaz, ilçede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, Eğitim, Burgaz, Yalı, Siteler ve Ömerbey mahallelerindeki binalarda sorun olduğunu tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Maltepe'de toprak kayması nedeniyle 5 katlı bina tahliye edildi!

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!


Geri Dön