03 / 05 / 2024

Adana Sheraton Oteli 2013'te hizmete girecek!

Adana Sheraton Oteli 2013'te hizmete girecek!

Adana Sheraton Oteli Türkiyenin 5. büyük şehri olarak tarım, ticaret ve kültür alanlarında kendini geliştiren ve öne çıkan Adanada 2013 yılında hizmete girmeye hazırlanıyor...



Adana  Sheraton,  kentin hafızasında özel bir yere sahip Seyhan Nehri kıyısında, nehrin akışını yansıtan tasarımıyla Adananın  yeni sembollerinden biri olmaya aday. 

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Adalı Holding ile Türkiyedeki yeni Sheraton Otelini Adanada açıyor. Starwood, bu projeyle grubun bölgedeki büyümesini desteklerken Adanadaki ilk otelini de gruba kazandırıyor. 2013 yılında açılması planlanan  Adana  Sheraton Oteli, Adananın merkezinde, Seyhan Nehri kıyısında özel bir lokasyonda yer alıyor. Starwood Hotels & Resorts, oluşturduğu stratejik büyüme planının bir parçası olarak Adana Sheraton Oteli ile birlikte, üç yıl içinde tüm dünyada 60tan fazla Sheraton Oteli açmayı hedefliyor.

Starwood Hotels & Resorts, Doğu ve Orta Avrupa Başkan Yardımcısı ve Bölge Direktörü Thomas Willms imza töreninde yaptığı konuşmada, Adana Sheraton Oteli için Türkiyede, Adalı Holding grup şirketlerinden Serka Turizm ile yaptığımız ortaklık anlaşmasını imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye bizim için önemli bir pazar ve bu anlaşmayı Türkiyede geceleme hizmetlerinde önde gelen tedarikçi olma yolunda da atılan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruzdedi.

Proje yatırımcısı Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Serdal Adalı ise imza töreninde yaptığı konuşmada; Grup şirketlerimizden Serka Turizm ve Starwood Hotels & Resorts grubu ile beraber Sheraton markasını aynı zamanda memleketimiz olan Adanaya kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Adalı Holding, müteahhitlik sektöründe 50 yıla yakındır topluma ve çevreye saygılı, verimli, etkin ve yüksek sorumluluk bilinci ile çalışmalarını sürdürüyor. Grubumuz, hem inşaat hem de servis müteahitliğinin yanı sıra yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Faaliyet alanlarında bugüne kadar pek çok başarılı projeye imza atan Adalı Holding, grup şirketlerinden Serka İnşaat ve Serka Turizm ile içinde bulunduğumuz dönemde turizm ve şehir otelciliği sektörüne de yatırım yaparak büyüme kararı aldı. 87 milyon dolarlık bir yatırımla bu sektördeki ilk yatırımımızı Adana Sheraton Hotel ile hayata geçiriyoruz dedi. Adalı, ayrıca turizm ve otelcilik alanındaki yatırımlarının önümüzdeki dönemde beş ayrı ilde daha devam edeceğini belirterek, otel yatırımı için arazi arayışında olduklarını vurguladı. Adalı konuşmasında, projenin olgunlaştırılmasına destek veren Servotel Corporation ve projenin tasarımını gerçekleştiren 2 Design Groupa da teşekkür etti.

Seyhan Nehrinin ve eski şehrin muhteşem manzarasına sahip Adana Sheraton Oteli, Adananın tarihi merkezine 1.5 kilometre, Adana Havaalanına 4.5 kilometre mesafede özel bir konumda yer alıyor. Otel, 28i suit olmak üzere 237 oda ve servis binalarından oluşuyor. Farklı damak tatlarına hitap eden restoranları, bar, vip ve lobi salonlarından oluşan etkinlik alanları dışında Sheraton Adana Otelinde; bünyesinde açık ve kapalı yüzme havuzu bulunan Core Performance programı ile çalışan 2.500 m2 Sheraton Fitness Center, spa ve fitness salonu da yer alıyor. 

İş için gelen misafirleri için tam donanımlı Business Centreı bulunan otelde, iki balo salonu ve beş toplantı odasından oluşan 3000 m2lik ultra-modern toplantı alanı bulunacak. Club odaları ve Loungeı ile Sheratona özgün Link@SheratonSM özelliği sayesinde Sheraton Adana, Microsoft deneyimi ile konuklarının ziyaretleri süresince ihtiyaç duyabilecekleri her türlü iletişim teknolojisini de eksiksiz sunacak. Adana Sheraton Oteli hizmete girmesini takiben  Starwood Preferred Guest® (SPG) isimli Sadakat Programinida  misafirlerine  sunmaya hazırlanıyor.

Starwood Hotels & Resorts, İstanbulda; W İstanbul, Sheraton İstanbul Maslak Hotel ve Sheraton İstanbul Ataköy Hotel olmak üzere Türkiyede toplam altı otel işletiyor. Şirket ayrıca Sheraton  Ankara  Otel ve Kongre Merkezinin yanı sıra Ankarada Lugal isminde bir Luxury Collection Oteli ve Sheraton Çeşme Hotel Resort and Spa tesisini işletiyor. Önümüzdeki dönemde Starwood Hotels & Resortsun Türkiyede açmayı planladığı oteller arasında Le Méridien İstanbul Etiler, 2013 yılında Bursa Sheraton Oteli ve Aloft Bursa yer alıyor.

SHERATON ADANA
PROJE KÜNYESİ
MAL SAHİBİ: ADALI HOLDING
PROJE GELİŞTİRME: ADALI HOLDING
PROJE YÖNETİM: Sheraton Int / Serka Turizm
MİMARİ PROJE: İKİ  DESIGN GROUP
FORMAT: 5 YILDIZ STANDARTLARINDA OTEL
PROJE BAŞLANGIÇ TARİHİ: 01.01.2010
PROJE BİTİŞ TARİHİ: 2013 başı
ARAZİ ALANI: 64,600 m²
TOPLANTI ALANI: Toplam 3000 m2
SPA & FITNESS MERKEZİ: 2500 m2
OTOPARK ALANI: 250 araç kapasiteli
ODA: 237 (28 suit)
LOKASYON: Havaalanına 4.5 km, şehir merkezine 1.5 km
KAT SAYISI: 22 (3 bodrum katı, zemin kat, asma kat ve club katı)


Sheraton Hotels & Resorts
Sheraton. Dünyanın Buluşma Noktası.
Dünyanın her yerinden seyahatseverler Sheratonda buluşur. 70 yıldan uzun süredir bu ikonik marka misafirlerini karşılamaya ve dünyanın en ünlü otel markalarından biri olarak seyahatseverlerin güvenilir dostu olmaya devam etmektedir. Çin ve Arjantin gibi başlıca uluslararası pazarlara giren, Waikiki gibi destinasyonları tamamen saran ilk otel markası Sheraton, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için sürekli yeniliklere imza atmakta, gelişmekte ve büyümektedir. Bu yolda ilerlerken değişmeyen tek şey vardır: Seyahat demek insan demektir ve Sheraton ikisini bir araya getirir.

Herşey bağlantılı olmaktan ibaret... Sosyal bağlantılar bizi daha verimli, daha başarılı kılmakta ve yaptığımız işten tatmin olmamızı sağlamaktadır. Hatta bağlantılar bizi daha mutlu yapmaktadır. Yeni teknolojiler sayesinde insanların bağlantılar kurması ve bu bağlantıları sürdürmeleri çok daha kolay hale gelmiştir. Tüm bu yeni gelişmelerle bile yüz yüze buluşmalar hala insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. İşte seyahat bu ihtiyaca cevap vermektedir.

İkonun Tarihçesi
Sheraton Hotels & Resorts, 1937de Ernest Henderson ve Robert Moorenin Springfield, Massachusettste ilk oteli satın almasıyla kuruldu. Vizyoner ikili oteli kısa sürede şehrin en premier oteli haline getirdi ve markayla özdeşleşen, bir defne dalının çevrelediği güçlü bir S şeklindeki Sheraton logosunu yarattı. İki yıl içinde Sheraton, Bostonda üç otel açtı ve kısa sürede kapsamını Maineden Floridaya genişletti. İlk on yılın sonunda Sheraton o kadar gelişmişti ki New York Borsasında işlem gören ilk otel zinciri oldu.

Uluslararası olmaya karar veren Sheraton, 1949da Kanadada iki otel zinciri satın aldıktan sonra 1960larda Meksika ve Orta Doğuya girdi. Sheraton Çinde faaliyet gösteren ilk global otel zinciri olarak 1985te bir kilometre taşını gerçekleştirdi. 1988de Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. tarafından alınan Sheraton, önde gelen bir yaşam tarzı markası olarak şöhretini sağlamlaştırdı ve dünyanın hem gelişmiş hem gelişmekte olan pazarlarındaki büyümesini hızlandırdı.

Sheraton Misafirleri
Sheraton misafirleri iş ile zevki, zevk ile işi kusursuz bir biçimde bir araya getirirler. Onlar için seyahat bir fırsattır; yeni anılar ve yeni bağlantılar zamanıdır. Kendileri gibi gerçek tutkuları olan, rahat sohbet kurabilen samimi kişiler arayışındadırlar. Lükse değer verirler; sahtelikten uzak olduğu sürece Bu sosyal seyahatseverler için Sheraton gibisi yoktur. Sheraton dünyanın her yerinde her zaman insanların bağlantılar için bir araya geldiği bir karşılama noktası olagelmiştir. İhtiyaçları ve yaşam dönemleri ne olursa olsun, iş toplantıları, konvansiyonlar, romantik kaçışlar, aileyle birlikte eğlenceli tatiller, hatta düğünler için Sheraton seyahatsevererin güvenilir dostudur.

Sheraton Tasarımı
Klasik idealleri modern bağlamlarla entegre eden Sheraton, markanın ikonik mirasıyla modern seyahatseverlerin gelişen yaşam tarzı ihtiyaçları arasında bağlantı kuran mekanlar tasarlar ve kuşaklar ve yaşam tarzları arasında köprüler kurar. 
Odalarımızda misafirlerimiz bembeyaz bir jakar yastık ve nevresim ile lüks çarşaflardan oluşan Sheraton Sweet SleeperSM marka yatak takımı ile huzurlu bir şekilde uyuyabileceklerdir. İmzamızı taşıyan banyo takımımız Shine for Sheraton da bu deneyimi tamamlamak üzere Sheraton misafirlerini şımartacaktır.

Sheraton Toplantıları
Otellerimiz etkileşimi teşvik etmek üzere tasarlanmıştır. Lobide, Clubda toplantılarda insanları bir araya getiren alanlar yaratıyoruz.
Tüm dünyadaki Sheraton otellerinde misafirler doğal olarak lobide toplanırlar. Sheraton lobileri dünyanın en büyük parklarından esinlenir; herkesin gelip kendini rahat hissedebileceği, tek başınıza olabileceğiniz ama kendinizi yalnız hissetmeyeceğiniz bir mekn. Capcanlı olan Sheraton lobileri modern yolcuların etkileşime geçebileceği yerlerdir. Merkezinde Microsoftun Link@Sheraton sistemi ile yüz yüze veya kameralar arasında görüşmeler gerçekleştirilebilmektedir.
Sheraton Club ise, misafirlerimizin rahatlayarak kendileri gibi başkaları ile birlikte lüks ortamın tadına varacakları sosyal bir alandır. Oturma grupları ve rahat alanlar sayesinde ister iş toplantısı olsun, ister arkadaş sohbeti her türlü birliktelik gerçekleştirilebilir. Sheraton Club misafirlerimizin Sheratonun tadını çıkartabileceği bir yerdir.
Toplantıların amacı insanları bir araya getirmekse, bunu da en iyi Sheraton başarmaktadır. İnsanların kolayca birbirlerine bağlanmalarını sağlamak için etkileşimli faaliyetlerle sosyalleşme imknı sağlıyoruz. Sağlık seven sosyal yolcular için ise Core Performance programımızla, FIT toplantıları düzenliyoruz, misafirlere sağlıklı yiyecekler sunarken molalarda da stretching egzersizleri yaptırıyoruz. Gurmeler için de fikirleri ve sohbetleri başlatmak için şarap ve mezelerimiz hazır. Bu faaliyetler iş ve zevk arasındaki sınırları kaldırıyor ve toplantı salonunun dışındaki arkadaşlıklara da yol açıyor.

Sheraton Core Performance Fitness Programı
Core Performance ve Athletes Performance bir araya gelerek profesyonel sporcuların kullandığı sistemlerden yararlanarak özellikle Sheraton misafirleri için holistik bir program hazırladılar. En modern fitness aletleri içeren merkezlerimizde misafirlerimiz holistik Sheration Fitness programından yararlanırken, odalarında veya restoranlarda da sağlıklı yemek seçenekleri yapabileceklerdir. Video ile çalışma olanağının yanı sıra, egzersiz torbamızın içinde egzersiz kartı, egzersiz matı, köpük rulo, direnç bandı ve masaj çubuğu sunulmaktadır. Sheratonfitness.com adresinden misafirlerimiz Sheration Fitness programından yararlanabilir, Core Performance tarafından hazırlanan online egzersiz programlarına katılabilir ve sağlık/beslenme danışmanlığı alabilirler. 2011 yılının sonuna kadar tüm dünyadaki Sheraton otelleri ve tatil tesisleri yeni Sheraton Fitness programına sahip olacaklar.

Sheratonda Shine Spa
Sheraton spa müşterileri rahat bir ortamda, yerel tatların etkisini taşıyan dekorlarla bezenmiş odalarda hizmet alacaklardır. Tek başına ya da eşleri ile bu zevki paylaşmak isteyen misafirlerimiz Sheraton Shine Spadaki lüks ortamın tadını çıkartabilirler. 2011 yılının sonuna kadar tüm dünyada Maldivler, Bratislava, Nha Trang ve Milano gibi yerlerdeki tesislerimizde 10dan fazla Shine Spa açılacaktır.

Sheraton Resorts
Sheraton Resorts; Arjantin, Avustralya, Mısır, İsrail, İtalya, Meksika, Havai, Kaliforniya, Florida, Fiji Adaları ve İspanya gibi cazip destinasyonlarda birçok tatil seçeneği sunmaktadır. Misafirler Sheratonda kalırken; Colorado yamaçlarında kayabilir, Arizonanın kaliteli golf sahalarında atış pratiği yapabilir ya da Dünya Mirası Alanındaki Büyük Bariyer Resifinde dalış yapabilirler. Sheraton Resorts tüm aile için golf, tenis, kayak, su sporları, spa ve benzeri bir çok tesis içi faaliyet sunmaktadır.

Starwood Ayrıcalıklı Misafir® Programı
Sheraton Starwood, ödüllü otel sadakat programı olan Ayrıcalıklı Misafir Programının bir parçası olmaktan gurur duymaktadır. Program üyeleri, tüm Sheraton otel ve resortlarından ve Starwoodun diğer sekiz eşsiz ve ilginç yaşam tarzı markasından Starpoints®  puanı kazanırlar. Üyeler dünya genelinde  1000 otel ve resortda, indirim dışı tarih zorunluluğu ya da kapasite sınırı olmadan Ücretsiz Konaklama Ödülleri için Starpointlerini bozdurabilirler.  Starpoints aynı zamanda 350 havayolunda Uçuş Ödüllerine, ürünlere ve daha birçok şeye çevrilebilir. www.spg.com/joinden ücretsiz olarak üye olunabilir.

Global Büyüme
Sheraton Hotels & Resorts önümüzdeki 3 yıl içinde markaya 50 yeni otel ve 20,000 oda ekleyecek stratejik bir genişlemeyle dünya çapındaki ayak izini büyütmektedir. Starwood ve ortakları 4 kıtada yeni otel açılışlarına 4 milyar dolardan fazla yatırım yapmaktadır. Bu; Starwoodun milyarlarca dolar harcayarak, ikonlaşmış markasını ve müşteri deneyimini son 3 yılda yeniden canlandırmasını takip eden bir gelişim adımıdır. Starwoodun en büyük ve küresel markası olan Sheraton, 75 ülkede iş seyahati yapanlar arasında %92 oranında küresel bilinirliğe sahip 400den fazla otele sahip olmaktan gurur duymaktadır. Bu oran, dünyadaki en yüksek otel markası bilinirlik oranıdır. Marka, 2013 yılı itibarıyla 4 kıtada yeni otel açılışlarına 5 milyar dolar ek yatırım yapacaktır. Çindeki en büyük uluslararası üst kalite otel markası olan Sheraton 25 baş döndürücü yeni alanın eklenmesiyle buradaki toplam otel sayısını 50ye yükselterek ülkede kapsadığı alanı neredeyse iki katına çıkaracaktır. Marka aynı zamanda meşhur portföyüne 10 yeni resort daha ekleyecektir. Sheratonun Avrupa, Afrika ve Orta Doğudaki portföyü önümüzdeki 5 yıl içinde Umman, Bakü, Sharjah, Bursa, Perm, Rostov-on-don, Berlin, Zürih ve Dubaideki (4. Sheraton Oteli) açılışlarla genişleyecektir.

Dünyanın Buluşma Noktası
Yaşam tarzlarının, kuşakların ve coğrafi sınırların ötesine geçen Sheraton, dünyanın buluşma noktası ve sosyal seyahat severlerin güvenilir dostudur.  Sheraton, insanların iletişim ve etkileşim tarzlarındaki her değişikliğe, misafirlerinin tekrar gelmesini sağlayan uygun ürün ve hizmetlerle cevap vermiştir. Geçmişten bugüne dünya çapında bir karşılama noktası olmakla gurur duyan Sheraton, kuşaklar boyunca seyahat severleri karşılamaya devam edecektir. Çünkü biz her zaman, hayatın paylaşıldığında daha iyi olduğuna yürekten inanıyoruz. 

Sheraton Hotels & Resorts Hakkında

Misafirlerinin tüm dünyada 70 ülkede 400den fazla otel ile bağlantılar kurmasına yardımcı olan Sheraton yakın geçmişte 6 milyar dolarlık küresel bir yenileme operasyonunu tamamlamıştır ve şu anda önümüzdeki üç sene içerisinde tamamlanacak olan 5 milyar dolarlık bir küresel genişleme projesinin tam ortasında bulunmaktadır. Sheraton, Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. şirketine ait olup grup içerisindeki en büyük ölçekli ve en küresel nitelikli markadır. Dünyanın 100 ülke ve bölgesinde 1025 adet mülkü olan ve işletmesi ya da mülkiyeti kendisine ait olan tesislerde 145 bin çalışanı ile Sheraton dünyanın en büyük otel ve eğlence şirketlerinden bir tanesidir. Starwood Otelleri aşağıdaki uluslararası markalarla bilinen otel, resort ve residansların  sahibi, işletmecisi ve franchise sahibidir: St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points® by Sheraton, ve yakın zamanda açılan Aloft® ile Element SM. Starwood Otelleri aynı zamanda dünyanın en yüksek kaliteli devre tatil resortlarını geliştiren ve işleten Starwood Vacation Ownership, Inc.ın da sahibidir. Detaylı bilgi için lütfen www.starwoodhotels.com web sitesini ziyaret ediniz.

 Adalı Holding Hakkında
Adalı Holding Türkiyenin uluslararası müteahhitlik sektörünün en büyük şirketlerinden biridir. Adalı Holding iştirakları 1962 yılından beri faaliyet göstermektedir. Adalı Holding, Merhum Hasan Adalının küçük inşaat ve müteahhitlik şirketinden bugünün üç kıtada müteahhitlik, inşaat,  bakim ve onarim, lojistik, yenilenebilir enerji yatırımları, işletmecilik, otel yatırımları alanlarında faaliyet gösteren dev holdingine dönüşmüştür. Grup bir çok önemli ulusal ve uluslararası projeyi başarıyla tamamlamıştır ve tüm dünyada sayısı 4000i aşan çalışanı vardır. Adalı Holding ve bağlı şirketleri son beş yıl içinde yıllık %15 büyüme kaydetmiş ve 200 milyon doları aşan yıllık ciroya ulaşmıştır. Adalı Holdingin tasarım, inşaat ve proje geliştirme hizmetlerinin yanı sıra  Bakim Onarim ve Lojistik birimi de bulunmaktadır. Bu birim yaşam destek hizmetleri müteahhitlik birimi olup, lojistik, satın alma, bakım ve onarim , lojistik, atik  yönetimi hizmetleri alanlarında ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Federal Ana Yuklenicilere  Afrika, Ortadoğu ve Avrupada  hizmet vermektedir. Adalı Holdingin merkezi İstanbulda bulunmaktadır. Şirketin ayrıca Ankara, Adana, Amman, Bişkek, Constanta, Frankfurt, Kabil ve Washington D.C.de şubeleri ve iştirakleri bulunmaktadır.


Geri Dön