03 / 05 / 2024

Adana'da Yüreğir Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Adana'da Yüreğir Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ‘İlçemizde büyük çaplı toplantı, seminer yapabileceğimiz bir salonumuz yoktu. Yüreğirle birlikte tüm Adana halkının kullanabileceği yeni bir eseri daha Yüreğir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’ dedi....




Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan inşaatı hızla devam eden Kültür Merkezi inşaatını gezdi. Kültür Merkezi’nin tüm Adana’ya hizmet edeceğini belirten Başkan Çelikcan ‘İlçemizde büyük çaplı toplantı, seminer yapabileceğimiz bir salonumuz yoktu. Yüreğirle birlikte tüm  Adana  halkının kullanabileceği yeni bir eseri daha Yüreğir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.’ dedi.


Yüreğir’in gelişen bir ilçe olduğunu belirten Başkan Çelikcan ‘Yüreğir’e son yıllarda yapılan özel ve kamu yatırımları ile ilçemiz hızla gelişiyor. Yüreğir Belediyesi olarak devam ettirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları da ilçemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Bizde şimdiden ilçemizin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yapılacağı tesisler yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz.’ şeklinde konuştu.


Yapımı devam eden Kültür Merkezi’nin dış görüntüsü itibari ile modern bir yapıda olacağını belirten Başkan Çelikcan ‘ Selçuklu Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyacak olan Kültür Merkezi 3 adet salondan oluşacak. 1000 kişilik 1 adet salon ve 2 adet 200 kişilik salon ve fuaye salonlarından oluşacaktır. Toplam 1400 kişilik olan Kültür Merkezimizi 2-3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu kültür merkezi ilçemize ve komşu ilçelerimize de hitap edecektir. Her bölgeden ulaşımı kolay park problemi de olmayacak bir konumdadır.


Mevcut bulunan parkımızın kalan yerleri tekrar düzenlenerek daha işlevsel hale getireceğiz. Bitki örtüsü, açık alan spor malzemeleri, bahçe mobilyaları ile Kültür Merkezimizin etrafında muhteşem bir tabii güzellik oluşturacağız. Adanalı hemşerilerimizin kullanacağı çok güzel kalıcı bir tesis yapmanın haklı gurunu yaşıyoruz’ dedi.


Yüreğir Belediyesi


Geri Dön