28 / 04 / 2024

Adana'daki Jurassic Park imar düzenlemesi reddedildi!

Adana'daki Jurassic Park imar düzenlemesi reddedildi!

Adana’da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jurassic Park’ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi.



Adana’da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jurassic Park’ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi.


Çukurova ilçesindeki Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde Doğal Park 2 isimli yeşil alana geniş kapsamlı tepkilere rağmen inşa edilen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla geçtiğimiz aylarda açılan giriş ücretli Jurassic Park’ın genişlemesine yönelik imar planı, Çukurova Belediyesi Meclisi tarafından reddedilmişti.


Bugün toplanılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinden birisi de Jurassic Park’ın genişlemesinin reddedilmesine yönelik komisyon raporuydu. Meclis üyeleri komisyon raporunu onaylayarak 30 dönüm alana kurulu olan Jurassic Park’ın yeşil alan üzerine fazladan 46 dönüm daha genişlemesine engel oldu.


Hürriyet


Haber  Adana  Beş Ocak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı 4. toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheribııcak'ın başkanlığında yapıldı. 

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP'nin yeni grııp sözcüsü Serdar Seyhan, angajman kurallarını ihlal eden uçaklarının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesi nedeniyle çeşitli yaptırımlar uygulayacak olan Rusya hakkında değerlendirmeler yaptı. 


Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin CHP Grup Sözcüsü Serdar Seyhan, Rusya'nın ambargoları içerisinde tek sevindirici olanın Akkuyu Nükleer Santrali'ııdeki çalışmaların durdurulması olduğunu söyledi. 


Ambargoların haksızlık olduğunu nitelendiren Seyhan. Rusya'da eğitim gören 13 Türk öğrencinin kayıtlarının silinmesine de tepki gösterdi. 

Rusya'nın ambargolarının içinde sevindirici tek bir madde olduğunu kaydeden Serdar Seyhan, şöyle konuştu: "Akkuyu'daki nükleer santralle ilgili çalışmaların durdurulduğunu açıklamış ilgili firma. Bizim bakanlık da bu konuda böyle bir şey olmadığını ve bu sürecin tersine çalıştırılacağını söylüyor. 

Umarım bizim bakanlığımız, hükümetimiz bu süreci durdurmak gibi bir sürece girmez; Rusya da belki de haklı olarak geliştirdiği tek ambargo maddesini uygulamada ısrarlı olur. Akkuyu gibi ülkenin cennet mekanlarından biri olan o yeşil alanın kurtulmasına ve bir nükleer felakete yol açabilecek yeni teknolojinin bu ülkeye taşınmasına engel olabilecek bu karar umarım Rusya tarafından sonuna kadar ısrar edilir ve devam edilir."


BELEDİYE MECLİSİNDE "BAŞÖRTÜSÜ" TARTIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 'nde AK Parti Sözcüsü Ozan Gülaçtı'nın insan hakları konusunda CHP'ye yönelik kullandığı "Başörtülü kardeşlerimiz her ortama girme sıkıntısı yaşadı" ifadesi. CHP ve MHP'lileri kızdırdı. 

Gündem dışı söz alan CHP Sözcüsü Serdar Seyhan. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları nedeniyle yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin hak edildiği biçimde işlemediğini vurgulayarak gözaltında veya tutuklu olan gazetecileri işaret etti. 

Her türlii gösteri ve protesto yürüyüşlerinin şiddetle bastırıldığını öne süren Seyhan, "Ülkemizde bunun sorumlusu olarak elbette ki şuan sadece iktidar gösterilemez ama bugün yaşanan olaylarda doğal olarak iktidarda olan hangi parti olursa olsun, bu AK Parti de olabilir CHP de MHP de olabilir. Ama bugün yaşanan sorumluluklardan öncelikli hesap sorulması gereken, mevcut hükümettir. Doğrudan bir partiyi hedef olarak söylemiyorum ama yaşanan sorunların doğal olarak muhatabı da iktidar partisidir" dedi. 


"NİYE ÜLKE SİYASETİNDEN SÖZ EDİYORLAR?"

CHP'li Serdar Seyhan'ın sözlerine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ozan Güllaçtı. Seyhan'ın sözlerinin CHP zihniyetiyle alakalı olduğuna vurgu yaptı. Demokrasiden dem vuranların yıllarca Türkiye'yi baskı altında inlettiklerini ileri süren Ozan Güllaçtı. "Başörtülü kardeşlerimizin, ablalarımızın, ahilerimizin her ortama girme sıkıntısını yaşatanlar kişisel hak ve özgürlükler konusunda hep baskı yapan zihniyetler, maalesef eski Türkiye'de kalmıştır çok şükür. Seçme seçilme hakkından tutun da gençlere, kadınlara sağlanan haklar bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. Burası Adana Büyükşehir Belediye Meclisi. Adana konusunda susanlar niye çıkıp ülke siyasetinden söz ediyor bunu anlamıyorum" diye konuştu. 

CHP'li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Ozan Gülaçtı'nın ifadelerine karşı "Başörtüsü mü kaldı?" CHP ve MHP grupları gülüşerek "Başörtülü kardeşlerimiz" ifadesinin klişeleştiğini ifade elliler. 

CHP'li Meclis Üyesi Vahap Çolak da CHP'nin dindarlara baskı yaptığı iddiasının yıllardır söylenen bir yalan olduğunu ve başörtüsü yasağının darbe döneminde getirildiğini ifade etli. 


MECLİSTEN JURASSIC PARK İMAR DÜZENLEMESİNE RET

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin giindem maddelerinden birisi de Jıırassic Park'ın genişlemesinin reddedilmesine yönelik komisyon raporuydu. Meclis üyeleri komisyon raporunu onaylayarak 30 dönüm alana kurulu olan Jıırassic Park'ın yeşil alan üzerine fazladan 46 dönüm daha genişlemesine engel oldu. Adana'da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jıırassic Park'ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi. 

Çukurova ilçesindeki Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde Doğal Park 2 isimli yeşil alana geniş kapsamlı tepkilere rağmen inşa edilen ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla geçtiğimiz aylarda açılan giriş ücretli Jıırassic Park'ın genişlemesine yönelik imar planı. Çukurova Belediyesi Meclisi tarafından reddedilmişti. 


Adana Beş Ocak 


Geri Dön