17 / 05 / 2024

Adana'daki köprü kavşağı sorunu ne zaman çözülecek?

Adana'daki köprü kavşağı sorunu ne zaman çözülecek?

Yaya geçitleri yayaların güvenli geçebilmelerini sağlamak üzere ,trafik işaretleriyle belirlenmiş alandır. Adana'da her gün binlerce aracın geçtiği küçük saat kuru köprü kavşağında trafik lambası bulunmaması adeta yayaları ölümle burun buruna getiriyor.



Yayaların  karşıdan karşıya geçerken sıklıkla kullandıkları yaya geçidinde ışık olmaması, hem yayaları hemde sürücüleri zor durumda bırakırken, her an olası bir kazaya da davetiye çıkarıyor. Yaya geçidinde dakikalarca bekleyerek karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar canlarını hiçe sayarak araçların arasında adeta ölüme meydan okuyorlar.


SÜRÜCÜLER TEPKİLİ


Karşıdan karşıya geçmek için günlük olarak bu yolu kullanan vatandaşlar mutlaka bu yolda alt veya üst geçit olması gerektiğini ifade ederken, oluşacak kazadan yetkilileri sorumlu tutuyorlar. Vatandaşlar “Bunun düzelmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?”şeklinde tepkilerini dile getirirken burada sık sık kazalar yaşandığını belirtiyorlar. Sürücüler ise bu yoldan geçerken oldukça zorlandıklarını ifade ediyorlar sürücüler “Burayla ilgilenen yok yayalar araçların arasından geçerken ışık olmadığı için bizde zor durumda kalıyoruz. Buraya trafik lambası koymayanlar olası kazalardan sorumludur. Daha fazla kaza yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştular.



Expres Gazetesi


Geri Dön