05 / 05 / 2024

Adanus Park'ta deprem önlemi ön planda!

Adanus Park'ta deprem önlemi ön planda!

Kartal Adanus Park’ta teslimleri 2011 yılsonuna doğru yapacak olan Çukurova Gayrimenkul ve İnşaat, yeni projeler için hazırlık yapıyor



Adana ve Mersin’de konut yaparken İstanbul’a gelen Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da gerçekleştirdiği Adanus Park’ta deprem önlemlerini her şeyin üzerinde tutuyor
Adana ve Mersin’de gerçekleştirdiği konutlara hakim olan yapı anlayışını İstanbul’da da uygulamak üzere harekete geçen Çukurova Gayrimenkul, Kartal Real yanında Adanus Park konutlarını inşa ediyor. Enka İnşaat’tan satın aldığı arsada yaptığı konutları 2011 yılı sonuna doğru teslime hazırlanan Çukurova Gayrimenkul, depreme verdiği yapı önemle dikkat çekiyor.

1993 yılından beri sektörün içinde olduklarını vurgulayarak söze başlayan Adanus Park Satış Müdürü Serkan Kalın, İstanbul’da yapacakları lüks konutlarda önceliği depreme karşı önlem almaya tanıdıklarını söyledi.
İstanbul’un deprem kuşağında olduğunu ve beklenen depreme karşı hazırlık yaptıklarını belirten Sağlam, ilk iş olarak sağlam zemini olan arsaları tercih ettiklerini söyledi. Bu zeminlerde depreme karşı daha dayanıklı yeni projeler yapacaklarını söyleyen Sağlam, “İnşaat projeleri yapmak çok ciddi bir sorumluluk getiriyor. Kaliteden verdiğiniz bir ödün sizi emekliliğinizde dahi buluyor” diye konuştu.

Adana’da teslim ettikleri konut projelerinde en küçük dairelerin 240 ile 330 metrekare arasında değiştiğine dikkat çeken Sağlam, “Daha önce yaptığımız konutlarda ince işçiliğe, ve bina kalitesine çok önem verdik. Bu anlayışımızı İstanbul’a taşıyoruz. Bir çok ucuz konutta denk geldiğimiz ısı, ses, izolasyon ve uygulama sorunları bizim konutlarımızda bulunmaz. Avrupa’nın da terk ettiği tünel kalıp sistemini kullanmıyoruz. Daha maliyetli olan ve ince işçilik gerektiren perde kolon konvansiyonel sistemi kullanıyoruz.” diye konuştu.

Sağlamlık konusunda deprem beklentisini asla kulak arkası yapmadıklarını belirten Sağlam, “Tüm projelerde beklenen depreme hazırlık yaptığımızdan, C-30 beton sınıfına göre statik hesap yaptırıp, C-35 sınıfı beton kullanıyoruz. Şili’deki depremin bir benzeri eğer İstanbul’da olsa büyük bir acı yaşardık” şeklinde konuştu.
İstanbul’un bu konuda ilerleme kaydetmesi için köklü bir çözüm yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizen Sağlam, “İstanbul’da ana merkezlerdeki yapı stoku oldukça yaşlı. 40-50 yaşında binaların çoğunlukta olduğu ilçeler var. Bu binaların hızla yıkılıp, yenisinin yapılması depreme karşı alınacak en etkili önlem olacaktır. Müteahhitler bu dönüşüme katılmak istiyor ama mevzuat ellerini bağlıyor. Binanın yıkılması için her daire sahibinin rızasını alma zorunluluğu işi kilitliyor. Bunun yerine çoğunluk kararın geçerli olması işleri hızlandırır. Ayrıca yeni binalar için bir miktar imarı artırmak, depreme dayanıklı yeni yapılaşmanın önünü açar” diye konuştu.

Ferahlık için kat araları yüksek olacak

Yılsonuna doğru 32 katlı, 220 dairelik yeni bir konut projesi satışa çıkacak. Çukurova Gayrimenkul, bu yeni projede konutların daha ferah olması için net kat yüksekliğini 2.8 metre - 3 metre aralığında tuttu.

Kartal’da yükseliyor

1993 yılından beri  Adana  ve Mersin’de birçok konut projesi gerçekleştiren Çukurova Gayrimenkul ve İnşaat, Son Grup iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
Adanus Park İstanbul’un yeni merkezlerinden olan Kartal’da bulunuyor. Etrafı yollarla çevrili, yarım ada şeklinde bir arazi üzerinde kurulu olan Adanus Park, Marmara Denizi ve adalar manzarasına hâkim bir noktada yer alıyor. TAGO Mimarlık’tan Gökhan Aktan Altuğ ve Tatsuya Yamamoto tarafından projelendirilen Adanus Park, Kartal TEM bağlantı otoyolu üzerindeki 10 bin metrekare arsa üzerine 180 dairelik recidence olarak inşa ediliyor. Projenin yüzde 84’lük bölümü yeşil alana peyzaj uygulaması olarak ayrıldı.
En son deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılan Adanus Park projesi, İstanbul’un en sert kaya zemini üzerine, maksimum dayanımlı C35 sınıfı beton ve sismik 3A inşaat demirinin kullanılacağı Radye temel inşaat tekniğiyle yapıldı. Bina yüksekliğine uygun olarak temel derinliği esas alındı.

Ulaşımı kolay

Yaşam ve iş merkezi olarak planlanan Kartal’da, 20127de açılacak olan Kartal metro durağına sadece 100 metre olan Adanus Park projesi her türlü ulaşım aracına maksimum 20 dakika uzaklıkta. E-5 Karayolu ve TEM otoyolu bağlantı noktasında. Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinin dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in projelendirdiği yepyeni bir kent yapılanmasının, marina, liman ve sosyal komplekslerin bulunduğu önemli noktaların yanı başındadır. Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı, Kartal Deniz otobüsleri, yapılmakta olan Kartal Kadıköy Metro hattı, TCDD Anadolu demiryolu ulaşımı, Dünyanın en büyük Adliye Sarayı ve ayrıca M-1Tepe Real Praktiker- Kartal Outlet Alışveriş Merkezi sınır komşusu olan Adanus Park projesi her zaman en kolay ve en hızlı ulaşılan konumdadır.
Emlakkulisi


Geri Dön