29 / 04 / 2024

Adell Armatür'den Kale Grubu'na tarihi davetiye!

Adell Armatür'den Kale Grubu'na tarihi davetiye!

Adell Armatür Abı Hayat Koleksiyonunda bulunan Çanakkale Seramik Fabrikalarının açılışına ait 1957 yılına ait tarihi davetiye Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyaya hediye edildi



Adell Armatür Koleksiyonundan Zeynep Bodura Tarihi Davetiye Sürprizi

İkitellideki Adell Armatür fabrika ve yönetim binasını eşi Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay ve küçük oğluyla birlikte ziyaret eden Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarihi davetiye sürpriziyle duygulandı.

1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikasının açılışına ait davetiye, Adell Armatür Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu tarafından kendisine takdim edildi. Kale Grubunun en önemli gününe ait bu davetiyeyi görmekten çok mutlu olan, gözleri dolan, babası İbrahim Bodurda bile bunun olmayabileceğini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, Adell Armatür Abı Hayat Koleksiyonunundan övgüyle bahsetti. Konuklar daha sonra Abı Hayat Koleksiyonuna ait kalıcı sergiyi merakla gezdiler.

Zeynep Bodur Okyay Adell Armatür tesislerini, Adell 3. Kuşak yöneticilerini ve modern yapılanmayı görmekten mutlu olduğunu, ülkemizin konusunda uzman bu tip tesislerle geleceğini inşa edebileceğini söyledi. Özellikle Adell Armatürün sanayiciliğinin yanında kültüre ve suya sahip çıkmasını çok anlamlı bulduğunu, marka ve şirket olarak farklılaştığını, Adellin açacağı Su kültürü ve Hamam müzesi ile ülkemizde bir ilkin yapılacağını ve unutulmaya yüz tutmuş eşsiz su kültürümüzün günümüze ve gelecek nesillere taşınmasına çok sevineceğini söyledi. Bu eşsiz ürünlere yansımış  bazı tasarımları ürettikleri seramiklere taşıyabileceğini anlatan Zeynep Bodur Okyay, sektördeki ana oyunculardan olan Adell yöneticilerini kutladığını, müzenin açılışını heyecanla beklediğini ve müze açılışına bizzat katılacağına söz vererek, başarılar dileyerek firmadan ayrıldı.


Geri Dön