27 / 04 / 2024

Adese Gayrimenkul, Arma 7 Renk projesi için Okkalar İnşaat'la protokol imzaladı!

Adese Gayrimenkul, Arma 7 Renk projesi için Okkalar İnşaat'la protokol imzaladı!

Adese Gayrimenkul Arma 7 Renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin olarak Konya Okkalar İnşaat A.Ş. (Yüklenici) ile 22 Kasım 2021 tarihinde karşılıklı olarak protokol imzaladı.



Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 7 Renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin protokol imzalanması hakkında açıklama yaptı. 

Adese Gayrimenkul'ün sahip olduğu ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. tarafından üzerinde Vefa (Geri Alım Hakkı) sözleşmesi tesis edilmiş bulunan Arma 7 Renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin olarak Konya Okkalar İnşaat A.Ş. (Yüklenici) ile 22 Kasım 2021 tarihinde protokol karşılıklı olarak imzalandı. İmzalanan protokole göre;

1- Proje bundan böyle "Arma 7 Renk" olarak adlandırılacak,

2- Yüklenici, projeyi her türlü giderler kendisine ait olmak üzere "Anahtar Teslimi" şeklinde inşa ederek tamamlayıp; Adese Gayrimenkul'ün payına düşen bağımsız bölümleri teslim etmeyi kabul, beyan ve taahhüt etmekte,

3- Adese Gayrimenkül'ün projedeki kat/arsa payı oranı satılabilir brüt/net inşaat alanı metrekaresinin yüzde 35' i (Otuz beş) olacak,

4- Yüklenici, 30 Mart 2022 tarihinde 3 milyon TL ve Nisan 2022 - Ağustos 2022 döneminde 2 milyon TL tutarında 5 eşit taksit halinde olmak üzere; toplam 13 milyon TL bedeli Adese Gayrimenkül'e ayrıca ödeyecek.

Mevcut durumda tamamlanma oranı yüzde 80 seviyesinde olan 20 adet ticari alan ve inşaatına henüz başlanmamış durumda bulunan 303 adet konuttan meydana gelen projenin yapım süresi, arsa üzerindeki vefa kredi borcunun kapatılmasına müteakip 24 ay şeklinde planlanıyor.

Adese Gayrimenkul'ün KAP açıklaması:
Şirketimizin sahip olduğu ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. tarafından üzerinde Vefa (Geri Alım Hakkı) sözleşmesi tesis edilmiş bulunan 7 renk projesinin kat/arsa payı devri karşılığı yapımına ilişkin olarak Konya Okkalar İnşaat A.Ş. (Yüklenici) ile 22.11.2021 tarihinde (Bugün) protokol karşılıklı olarak imzalanmıştır. İmzalanan protokole göre;

1- Proje bundan böyle "Arma 7 Renk" olarak adlandırılacaktır.

2- Yüklenici, projeyi her türlü giderler kendisine ait olmak üzere "Anahtar Teslimi" şeklinde inşa ederek tamamlayıp; payımıza düşen bağımsız bölümleri Şirketimize teslim etmeyi kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

3- Şirketimzin projedeki kat/arsa payı oranı satılabilir brüt/net inşaat alanı metrekaresinin %35' i (Otuz beş) olacaktır.

4- Yüklenici, 30.03.2022 tarihinde 3.000.000 TL ve Nisan 2022 - Ağustos 2022 döneminde 2.000.000 TL tutarında 5 eşit taksit halinde olmak üzere; toplam 13.000.000 TL bedeli Şirketimize ayrıca ödeyecektir.

Mevcut durumda tamamlanma oranı %80 seviyesinde olan 20 adet ticari alan ve inşaatına henüz başlanmamış durumdaki 303 adet konuttan oluşan projenin yapım süresi, arsa üzerindeki vefa kredi borcunun kapatılmasına müteakip 24 ay olarak öngörülmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.


Geri Dön